Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Eιδικός προειδοποιεί ότι ο Ερντογάν επιθυμεί να αποκτήσει ατομική βόμβα

10.08.2017 | 20:34
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκει να αποκτήσει μια ατομική βόμβα, όπως αποκαλύπτει ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt) εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Turkey Interrupted - Derailing Democracy.

Με την ένταση μεταξύ Βορείου Κορέας και ΗΠΑ να έχει φτάσει στο σημείο θραύσης, ο δημοσιογράφος ανέδειξε πως η Τουρκία ενδεχομένως επιχειρεί να επεκτείνει το οπλοστάσιο της, ενώ δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να επιθυμεί την απόκτηση πυρηνικών για λόγους αποτροπής, όπως αναφέρει σε άρθρο του στο turkishminute.com.

Διαβάστε: Τι κρύβεται πίσω απο τα "επεισόδια" στα Ίμια - Αποκαλυπτική συνέντευξη

O Hayrettin Karaman, θρησκευτικός σύμβουλος του Ερντογάν μάλιστα όχι μόνο δεν αποτρέπει τον Πρόεδρο της Τουρκίας να αποφύγει μια τέτοια είδους αγορά αλλά από ότι αναφέρει ο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ την επικροτεί κιόλας. Η γνώμη του συγκεκριμένου κληρικού φαίνεται ότι είναι σημαντική για τον Ερντογάν και τον συμβουλεύεται συχνά για πολιτικά θέματα.

Ο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει 40.000 στρατιώτες, δηλαδή τον 2ο στρατό στο ΝΑΤΟ, οι φιλοδοξίες του Προέδρου Ερντογάν είναι πολύ μεγαλύτερες. Συγεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της Άγκυρας και ένα “μυστικό σχέδιο για την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής – συμπεριλαμβανομένης μιας ατομικής βόμβας για αποτρεπτικούς σκοπούς”.

Ο κ. Μποζκούρτ μάλιστα επίσης ανέφερε πως κύκλοι με επιρροή στον Πρόεδρο και μια ομάδα αξιωματούχων στον εσωτερικό κύκλο της κυβέρνησης, συζήτησαν την απόκτηση βόμβας, ενώ  όπως τόνισε οι πρόσφατες συναντήσεις με Ρωσία και την Ιαπωνία, σηματοδοτούν μια απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ. Επίσης, ο ίδιος ο Μποζκουρτ υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες που είχε η επικεντρώθηκαν στην κατασκευή δύο πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία.
Το γεγονός αυτό  φαίνεται ότι ενισχύεται  από την στάση του Τούρκου εμπειρογνώμονα Aykan Erdemir του αμερικανικού Ιδρύματος για την Προάσπιση των Δημοκρατιών όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr.  Ο κ. Eρντεμίρ, πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου, δήλωσε: Ο "Ερντογάν έχει έντονη επιθυμία να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη, αλλά δεν έχει την ικανότητα". Τέλος, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος  το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται να καταλύει τη δημοκρατία στην Τουρκία στην προσπάθεια επιβολής ισχύος του.


Με πληροφορίες από tourkikanea.gr, turkishminute.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ