Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΗ! Η Τουρκία έπιασε κύκλωμα δουλέμπορων

14.09.2014 | 00:01
Συμμορία, που φυγάδευε παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, εξαρθρώθηκε στην γειτονική χώρα. Οι δουλέμποροι του κυκλώματος στην Τουρκία εξασφάλιζαν υψηλές αμοιβές για τη μεταφορά και μονο για το τελευταιο διάστημα είχαν ''πελατεία'' 461παράνομους μετανάστες, που επρόκειτο να φυγαδευτούν  στο εξωτερικό. Οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν, γράφει η  Star,με τον τίτλο «Χτύπημα στη συμμορία της ελπίδας».

Οι τουρκικές Αρχές, εδώ και μέρες, έθεσαν υπό παρακολούθηση μέλη της συμμορίας και πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη, στο Κοτζάελι και στο Βαν- δεν γράφουν αν τους εντόπισαν μόνοι τους ή με την βοήθεια και άλλων αστυνομικών αρχών... Κατά τις επιχειρήσεις συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα. Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν περίστροφα χωρίς άδεια, κυνηγετικά όπλα, πλαστά διαβατήρια, σωσίβια γιλέκα και άλλα. Από αυτούς 13 δουλέμποροι, που είχαν πάρει υψηλά ποσά από τους παράνομους μετανάστες, παραπέμφθηκαν χθες στη δικαιοσύνη στην  Κωνσταντινούπολη και οι 6 εξ αυτών συνελήφθησαν.

Και άλλοι 120 σε 2 επιχειρήσεις

Εξάλλου σε άλλη έρευνα που έγινε σε δύο mini bus, χθες στο Αϊβατζίκ του Τσανάκκαλε, συνελήφθησαν 73 παράνομοι μετανάστες. Σκοπός ήταν οι παράνομοι μετανάστες να σταλθούν με mini bus στα παράλια του Αϊβατζίκ και στη συνέχεια στη Λέσβο.

Επίσης στο Αϊβαλίκ του Μπαλικεσίρ, διαπιστώθηκε ότι σε δασώδη περιοχή, κοντά στην παραλία Μπανταβούτ του Σαριμσακλί, κρύβονταν παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στην παραλία για να επιβιβαστούν σε πλαστική λέμβο που τους είχε εξασφαλιστεί. Η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε 47 παράνομους μετανάστες από το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Συρία, εκ των οποίων 9 παιδιά και 5 γυναίκες, που είχαν ως στόχο να μεταβούν στη Λέσβο.

Τα περιστατικά αυτά δείχνουν ότι οι τουρκικές αρχές αν θέλουν μπορούν να πιάσουν εκατοντάδες παράνομους μετανάστες πριν μπουν σε βάρκες και οδηγηθουν έτσι, σε μεγάλο ποσοστό, πνιγμένοι, στα βάθη του Αιγαίου. Η τακτική αυτή των Τούρκων πνίγει τους μετανάστες ή τους φορτώνει στα νησιά της Ελλάδας...

Διαβάστε ακόμη:

Φυλάκιση 282 χρόνων σε δουλέμπορουςΓιατί οι παράνομοι μετανάστες "προτιμούν" Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι;Ελλάδα: Αναμένονται Ορδές Προσφύγων από τη Μέση Ανατολή 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ