Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι ο Μπερεζόφσκι περίπτωση Λιτβινένκο;

24.03.2013 | 11:51
Αρχικά μέντορας του Πούτιν και από το 2000 σφοδρός πολέμιός του, ζήτησε και πήρε πολιτικό άσυλο στη Βρετανία, όπου εκτός της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ηγήθηκε ομάδας που αντιπολιτευόταν ενεργά τον Πούτιν, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο από ραδιενεργό πολώνιο 210, μια ένδειξη που οδήγησε την Δύση να αποδώσει, ανεπίσημα τουλάχιστον, τον θάνατό του πρώην σε επιχείρηση της Ρωσικής FSB, κατά παραγγελία Πούτιν. Πολλοί είπαν τότε πως οι μέρες και του Μπερεζόφσκι ήταν "μετρημένες"...
Στις 6 Φεβρουαρίου του 2007 ο Μπερεζόφσκι, φίλος του Λιτβινένκο σε συνέντευξη Τύπου εξέφρασε ξεκάθαρα τις απόψεις του για την υπόθεση επαναλαμβάνοντας ότι υπεύθυνος για τη δολοφονία του φίλου του είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν! Λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείου του Λονδίνου,  φρουρούμενος, ο πρώην πράκτορας της KGB κατηγόρησε τον Πούτιν ως υπαίτιο  της δηλητηρίασής του με το ραδιενεργό Πολώνιο 210, το οποίο σχεδόν δεν ανιχνεύεται. 

Τότε πολλοί ήταν οι διπλωματικοί και πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι θεώρησαν τον Μπερεζόφκσι ως προγραμμένο στις λίστες της Μόσχας και πως θα ακολουθούσε αργά ή γρήγορα την μοίρα του Λιτβινένκο.

Όμως ο Μπερεζόφσκι έχαιρε της οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης του Λονδίνου, ενώ η ασφάλειά του ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την "δολοφονία" του Λιτβινένκο σε βρετανικό έδαφος, καθώς είχε σημάνει συναγερμός στην βρετανική αντικατασκοπεία για αντιμετώπιση πιθανότατα οργανωμένου σχεδίου δολοφονίας Ρώσων αντιφρονούντων που είχαν ζητήσει άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας (FSB - πρώην KGB).

Τα ερωτηματικά που περιβάλλουν λοιπόν τον θάνατο του Μπερεζόφσκι είναι πολλά και ήδη οι γνώμες συνεργατών, φίλων και εχθρών του Ρώσου μεγιστάνα γύρω από τα αίτια του θανάτου ήδη διίστανται...

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί "ανεξήγητο" το θάνατο σήμερα του ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι και διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες του θανάτου του στο Ασκοτ, στην περιοχή του Μπερκσάιρ της νότιας Αγγλίας.

"Ο θάνατός του είναι ανεξήγητος. Ενδελεχής έρευνα είναι σε εξέλιξη", αναφέρει η αστυνομία.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύπτεται ο δολοφόνος του Λιτβινένκο

Wikileaks:αποκαλύψεις για τη δολοφονία Λιτβινένκο.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ