Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισβολή Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Άμυνας: "Να πέσουν κεφάλια" ζήτησε ο Καμμένος

17.11.2017 | 15:31
 "Να πέσουν κεφάλια" για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε ο Πανος Καμμένος σε επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν εξαιρετικά ενοχλημένος για το περιστατικό και ζήτησε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση [ΕΔΕ] για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών μετά την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έκαναν τα μέλη του Ρουβίκωνα. 

Τα μέλη του  Ρουβίκωνα - περίπου 20 άτομα - έφτασαν έως τα σκαλιά του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έξω από το οποίο πέταξαν προκυρήξεις, οι οποίες συμφωνα με τα αποκλειστικά ντοκουμέντα του onalert περιείχαν μηνύματα "αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό" και κατά " κάθε ιμπερεαλισμού και συμμαχιών φονιάδων". Η ομάδα αναρχικών μπόρεσε σύμφωνα με πληροφορίες να αιφνιδιάσει το προσωπικό ασφαλείας πετώντας τρικάκια στην πύλη της οδού Μεσογείων του Στρατοπέδου Παπάγου και να περάσει στο εσωτερικό. 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia αναφέρουν μεταξύ άλλων: [..] Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)[...].

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ