Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισβολή στο ΥΕΘΑ:Εκθέτουν τους υπουργούς οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων.Ήξεραν για τη συγκέντρωση

08.10.2012 | 10:18
“Εκθέτουν” Ελευσινιώτη οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,δίνοντας στη δημοσιότητα την ανακοίνωση της 1ης Οκτωβρίου, στην οποία έκαναν σαφές ότι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ανέβαιναν στο ΥΕΘΑ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για προγραμματισμένο ραντεβού. Γίνεται αναφορά στα ραντεβού που είχαν προηγηθεί για τα οποία τονίζουν ότι τίποτα απ΄ όσα συζητήθηκαν και υποσχέθηκαν οι υπουργοί δεν υλοποιήθηκε.

Το αν υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού ή όχι ήταν κάτι που συζητήθηκε έντονα. Αρχικά ο Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για το αν υπάρχει ραντεβού. Ο ταγματάρχης στρατιωτικός εκπρόσωπος έλεγε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι γνωστό αν θα γίνει συνάντηση ή όχι.

Μετά από την εισβολή η ηγεσία επέμενε ότι υπήρχε ραντεβού, κάτι που δεν προκύπτει από τη πλευρά των εργαζομένων, όπως φαίνεται και στην ανακοίνωσή τους.

Αυτή η διάσταση εκθέτει όσους δεν φρόντισαν να υπάρχουν τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα στο ΥΕΘΑ και τώρα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εκεμταλλευτούν τα όσα συνέβησαν και να “σπρωξουν” το στρατό σε επιχειρήσεις καταστολής.

Όλα αυτά την ώρα που 12 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων δικάζονται στο αυτόφωρο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Τρίαινα
Όπως όλοι γνωρίζουμε το Ναυπηγείο βρίσκεται στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του και οι εργαζόμενοι σε εξαθλιωτική κατάσταση. Κατανοήσιμες λοιπόν οι αντιδράσεις αλλά πρέπει να στοχεύουν σωστά . Η στοχοποιήση του Σωματείου σε αυτή την φάση είναι ότι χειρότερο, αποτελεί τον εύκολο στόχο, δεν είναι όμως ο σωστός στόχος. Σήμερα την λύση την κρατούν δύο άνθρωποι στα χέρια τους. Ο κος Σάφα και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος.
Κάθε πρόταση όμως από οποιονδήποτε είναι καλοδεχούμενη και μπορεί να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί. Μπορεί λοιπόν να κατατεθεί είτε στο Σωματείο είτε στην Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Το Δ.Σ. στην σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε και σε υλοποίηση των αποφάσεων της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης τα εξής:
 Αύριο Τρίτη 2-10-2012 συμπαράσταση των συναδέλφων μας στο εφετείο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο κτίριο του Αρείου Πάγου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ώρα 11:00 πμ.
 Την Πέμπτη 4-10-2012 κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ώρα 10:00 πμ.
Δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο Υφυπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργού μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενά. Του εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα.
Την ερχόμενη Δευτέρα 8-10-2012 θα γίνει Δ.Σ. και θα οριστικοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, όπου θα πάρουμε όλοι μαζί αποφάσεις για την παραπέρα πορεία μας.

Συναδέλφισσες – οι

Τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν το κρύψαμε ποτέ. Το Σωματείο ότι μπορεί να κάνει, το κάνει. Την λύση όμως δεν την επιβάλει το Σωματείο.
Μπορούμε και πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το Σωματείο και με καθαρότητα, διαφάνεια, προτείνοντας ενδεχόμενες λύσεις και αξιολογώντας όλες τις προτάσεις θα πιέσουμε με κάθε τρόπο για οριστική και βιώσιμη λύση.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ