Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκθεση κόλαφος του Κογκρέσου: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με συντριβή αν πολεμήσουν την Ρωσία ή την Κίνα

16.11.2018 | 08:30
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πήγαιναν αύριο σε πόλεμο με τη Ρωσία ή την Κίνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα υφίσταντο σίγουρα μια "αποφασιστική στρατιωτική ήττα", γεγονός που καταδεικνύει ότι η "ασφάλεια και ευημερία" των ΗΠΑ" διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από οποιαδήποτε στιγμή εδώ και δεκαετίες", αυτό αναφέρει μια ανησυχητική νέα αξιολόγηση της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής για το 2018 της κυβέρνησης Τραμπ.

Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε από μια διακομματική Επιτροπή Στρατηγικής Εθνικής Άμυνας που επελέγη από το Κογκρέσο, δείχνει ότι μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και του ρωσικού στρατού στη Βόρεια Ευρώπη ή με την Κίνα στην Ταϊβάν θα έχει ως αποτέλεσμα "τεράστιες" απώλειες στρατιωτικού προσωπικού και οπλικών συστημάτων (πλοία, αεροσκάφη και άλλα οχήματα)" για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο λόγος που θα συμβεί κάτι τέτοιο είναι απλός: Ενώ οι δυνατότητες των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν "διαβρωθεί σε επικίνδυνο βαθμό" από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι Ρωσικοί και οι Κινεζικοί στρατοί έχουν καταφέρει να αποκτήσουν στρατιωτικές δυνατότητες που μέχρι προηγουμένως είχαν αποκλειστικά οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων με όπλα ακριβείας, την διασυνδεδεμένες αεράμυνες, κατευθυνόμενους και βαλλιστικούς πυραύλους και "προηγμένες δυνατότητες κυβερνο-πολέμου και δυνατότητες κατά των δορυφόρων".

Ως αποτέλεσμα, το Πεντάγωνο "θα αντιμετώπιζε τρομακτικές προκλήσεις για την απόκτηση αεροπορικής ή θαλάσσιας υπεροχής ή την ανακατάληψη εδαφών που χάθηκαν στην αρχή μιας σύγκρουσης", αναφέρει η έκθεση.

"Ενάντια σε έναν εχθρό εξοπλισμένο με προηγμένες δυνατότητες άρνησης κατά της πρόσβασης / περιοχής (Α2/AD), οι υλικές και έμψυχες απώλειες των δυνάμεων των ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι τεράστιες".

"Η παρατεταμένη, εσκεμμένη συσσώρευση της συντριπτικής δύναμης στο θέατρο που παραδοσιακά ήταν το σήμα κατατεθέν του αμερικανικού εκστρατευτικού πολέμου θα ήταν πολύ πιο δύσκολη και δαπανηρή, αν ήταν καν εφικτή", προσθέτουν οι συγγραφείς.

Χαρακτηριστικά η έκθεση αναφέρει: "Για να το θέσουμε ωμά, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν τον επόμενο διακρατικό πόλεμο που θα πολεμήσουν".

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ.

Πηγή Task & Purpose, φωτογραφία αρχείου ΕΡΑ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ