Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Εκεχειρία" στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - ΚΙνας με τις διαπραγματεύσεις να τρέχουν

02.12.2018 | 09:33
Η κινεζική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν στις συνομιλίες τους στο Μπουένος Άιρες ότι δεν θα επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί από 1ης Ιανουαρίου 2019.

«Δεν θα επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί μετά την 1η Ιανουαρίου» και «οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστούν», μετέδωσε το αγγλόφωνο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, αναφερόμενο στη διευθέτηση στην οποία κατέληξαν οι δύο ηγέτες.

Ο Χου Σιτζίν, διευθυντής της κινεζικής αγγλόφωνης εφημερίδας Global Times -- την εκδίδει η Λαϊκή Ημερησία, όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας -- ανέφερε από την πλευρά του ότι «οι συνομιλίες του Σι και του Τραμπ πήγαν καλά και υπήρξε συναίνεση», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις των ηγετών στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Αργεντινή.

Νωρίτερα, οι συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο δείπνο τους στο περιθώριο της συνόδου της G20 του Μπουένος Άιρες πήγαν «πολύ καλά», διαβεβαίωσε δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το πολυαναμενόμενο δείπνο εργασίας των δύο ηγετών, που καταγράφηκε την ώρα που οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν σταματούν να κλιμακώνονται.

Όταν κάθισαν στο τραπέζι για το δείπνο εργασίας, που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες, ο Τραμπ είπε απευθυνόμενος στον Σι πως η ελπίδα του ήταν πως θα κατάφερναν να πετύχουν «κάτι σπουδαίο». Ο ρεπουμπλικάνος αναχώρησε μετά το τέλος των συνομιλιών για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής προς την Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση των δύο ηγετών καταγράφηκε μετά τη συμφωνία της Ομάδας των Είκοσι, όπως εκφράστηκε στην τελική ανακοίνωση της συνόδου, να αναμορφωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε νίκη για τον Τραμπ, μέγα επικριτή του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ