Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκκληση Νταβούτογλου για ηρεμία μετά τις επιθέσεις

09.09.2015 | 09:34
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε τις επιθέσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε πολιτικά κόμματα και σε περιουσίες πολιτών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για ηρεμία, μετά τις σημερινές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της τουρκικής αντιπολίτευσης και στην καθημερινή εφημερίδα Hurriyet.

«Είναι απαράδεκτο να προκαλείς ζημιές σε οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κτίρια πολιτικών κομμάτων και σε περιουσίες πολιτών μας», δήλωσε ο Νταβούντογλου με ανάρτηση του στο Twitter.
«Καλώ όλους τους πολίτες μου με τις καρδιές τους γεμάτες από αγάπη για την χώρα να επιδείξουν ηρεμία, να ενστερνιστούν ο ένας τον άλλον και να έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος».

Ένα πλήθος εξαπέλυσε επίθεση χθες το βράδυ ενάντια στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της τουρκικής αντιπολίτευσης, το οποίο εκφράζει την κουρδική μειονότητα, στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ανέφερε το κόμμα.
Ένας αξιωματούχος του HDP δήλωσε πως το πλήθος έσπασε τα τζάμια του κτιρίου. Δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο από τις αστυνομικές αρχές της Άγκυρας.

Η εθνικιστική οργή εναντίων των Κούρδων έχει μεγαλώσει έπειτα από μια σειρά επιθέσεων σε τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας από κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ