Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκλεισε η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για την εκπαίδευση Σύρων μαχητών

20.02.2015 | 09:22
H αμερικανική και η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψαν μια συμφωνία που προβλέπει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μαχητών της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, γνωστοποίησε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι σχεδιάζει να στείλει περισσότερους από 400 στρατιώτες, περιλαμβανομένων στελεχών των ειδικών δυνάμεων, για να εκπαιδεύσουν τους μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης σε περιοχές εκτός Συρίας, στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Η συμφωνία υπογράφθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών (της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου) και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ (στην Άγκυρα Τζον Μπας)» είπε ο Τούρκος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η συμφωνία υπογράφθηκε απόψε στην Άγκυρα», είπε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αμερικανοί αξιωματικοί ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να εκπαιδεύουν 5.000 Σύρους μαχητές κάθε χρόνο για τα επόμενα 3 χρόνια βάση του σχεδίου. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, όπως επίσης και η Τουρκία, έχουν δημοσίως εκφράσει τη βούλησή τους να φιλοξενήσουν στο έδαφός τους στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Η Άγκυρα αναμένει ότι η εκπαίδευση των μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης θα ενισχύσει επίσης την αποδυναμωμένη και διχασμένη συριακή αντιπολίτευση στον πόλεμο εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ