Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Η "μεταγραφή" έκπληξη του Λαφαζάνη μιλά για ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας

18.09.2015 | 08:20
Η “μεταγραφή” που έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Λαϊκή Ενότητα σ΄ ότι αφορά στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας είναι σημαντική. Ο Τάσος Μαυρόπουλος αντιπλοίαρχος ε.α του Λιμενικού Σώματος ακολούθησε την ίδια πορεία με τον Λαφαζάνη και άλλους, άφησε πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι υποψήφιος με τη ΛΑΕ. Και άφησε στην Κουμουνδούρου μόνο του τον αντιστράτηγο ε.α Νίκο Τόσκα ,μέλος της ομάδας ΠΡΑΤΤΩ του Κοτζιά να απευθυνθεί στους στρατιωτικούς.

Ο Μαυρόπουλος έχει συμπάθειες σε συναδέλφους του που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με οποιοδήποτε κομματικό σχηματισμό της Αριστεράς. Είναι βέβαιο ότι θα "τραβήξει" κόσμο από τα Σώματα Ασφαλείας,αλλά και από τις ΕΔ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα larissa24.gr ο Τάσος Μαυρόπουλος υποστήριξε την απόφασή του επισημαίνοντας:
“Με ένα νόμο είχαμε δεσμευτεί ότι θα ακυρώναμε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Με ένα νόμο φέραμε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο για τον ελληνικό λαό και τη χώρα μας. Πήγαμε με μία ελαφρότητα για διαπραγμάτευση, που δείχνει όχι μόνο απειρία αλλά και άγνοια ζωής. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις τους εκβιασμούς που δέχτηκε η κυβέρνηση ούτε τις αγνές προθέσεις της. Ξεσηκώσαμε όμως τον ελληνικό λαό και καλά κάναμε και πήγαμε να συζητήσουμε με τους τοκογλύφους με μόνο όπλο την λαϊκή εντολή. Και το ότι πήγαμε χωρίς όπλα ήταν επιλογή και απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας. Είχαμε όλο το χρόνο για προετοιμασία ενός αξιόπιστου σχεδίου αλλά και προετοιμασίας του κόσμου, ο οποίος θα το ενέκρινε και θα το στήριζε. Οι επιλογές όμως της ηγεσίας ήταν διαφορετικές. Είναι θέμα κοινής λογικής, ότι δεν θα μας άφηναν να δώσουμε το παράδειγμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ότι οι λαοί μπορούν να αποφασίζουν για τις τύχες τους. Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά ,την επόμενη μέρα θα είχαμε εκλογές σε όλη την Ευρώπη και θα πήγαιναν περίπατο οι «θεσμοί» και το ευρωπαϊκό διευθυντήριο. Θα είχαμε Λαϊκή Κυριαρχία”.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ο Τάσος Μαυρόπουλος τονίζει:

“Σ’ αυτή λοιπόν την πολιτική που είναι αντίθετη με τις δεσμεύσεις που είχαμε δώσει στο λαό και στρέφονται εναντίον του, είμαι αντίθετος και δεν μπορώ να την υπηρετήσω . Και δεν θα μπορούσα να συναινέσω στη μείωση των μισθών, των συντάξεων και την πολτοποίηση των ταμείων του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας από τα οποία προέρχομαι, όπως και των ενόπλων δυνάμεων, όταν μάλιστα την αντιπυρική περίοδο, γυρνώντας όλη την Ελλάδα με την ηγεσία του Π.Σ., έδινα διαβεβαιώσεις, στο προσωπικό του Π.Σ. ότι τίποτα από αυτά δεν θα πειραχθεί. Θα μπορούσα να συμμετέχω στην διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης, μόνο στα πλαίσια μιας στρατηγικής που θα έβαζε τις βάσεις για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και ένα αριστερό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της οικονομίας, που θα έβγαζε από την αφάνεια τα θύματα των μνημονίων και θα τους έκανε συμμέτοχους σ’ αυτή τη ζωή. Αυτή τη στιγμή όμως οι περικοπές από μισθωτούς, συνταξιούχους, η φορολεηλασία σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών, η εξαφάνιση του κράτους πρόνοιας, όπως και το ξεπούλημα των στρατηγικών υποδομών της χώρας, πέφτουν σε μια μαύρη τρύπα που καταλήγει στις τσέπες των τοκογλύφων, διαμορφώνοντας ένα καθεστώς αποικιοκρατίας τουλάχιστον μέχρι το 2060”.

Ποιες είναι οι θέσεις της ΛΑΕ για τα Σώματα Ασφαλείας; Ο Τάσος Μαυρόπουλος εξηγεί:

“Εκδημοκρατισμός της λειτουργίας τους, Αναβάθμιση της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των στελεχών, Εισαγωγή μέσω των πανελληνίων εξετάσεων για όλα τα σώματα, Αξιοκρατία-Διαφάνεια-Αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση, τις κρίσεις και τις προαγωγές, Επικύρωση της επιλογής των ηγεσιών από το κοινοβούλιο, Συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια και τις επιτροπές, Διασφάλιση των εργαζομένων από την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, Ανεξάρτητη υπηρεσία ελέγχου των περιστατικών ρατσιστικής βίας και απάνθρωπης συμπεριφοράς σε πολίτες και κατάργηση των ΜΑΤ με τη σημερινή τους δομή και απαγόρευση καταστολής των λαϊκών κοινητοποιήσρων απο άλλες μονάδες. Ψυχολογική υποστήριξη του προσωπικού, Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων με ουσιαστικό ρόλο στο Συνήγορο του Αστυνομικού-Πυροσβέστη-Λιμενικού, Αυτονομία του ΤΕΑΠΑΣΑ και του ΤΑΛΣ, Κατάργηση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων, Αλλαγή του νόμου για την προμήθεια υλικών και μέσων απαραίτητων για τη λειτουργία των σωμάτων και την ασφάλεια του προσωπικού με πιο ευέλικτες διαδικασίες, Ομογενοποίηση του Π.Σ., Εξίσωση στη βαθμολογική εξέλιξη Πυροσβεστών-Αρχιπυροσβεστών όπως στην ΕΛ.ΑΣ. και στο Λ.Σ.-Ε.Α., Ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Λ.Σ.-Ε.Α., Κατάργηση του Σ.Π.Κ. στο Λ.Σ.-Ε.Α., Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Σ.Τ.Ε..”


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ