Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Πως θα ψηφίσουν οι στρατιώτες και οι νεοσυλλεκτοι

16.09.2015 | 08:29
Πως θα ψηφίσουν οι στρατιώτες και οι νεοσύλλεκτοι στις εκλογές της Κυριακής. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μετά από επικοινωνίες που είχε με το ΓΕΣ ,υποστηρίζει ότι τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων …θα αδειάσουν το Σαββατοκύριακο!

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν από το ΓΕΣ και μετφέρει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “θα επιτραπεί στους νεοσύλλεκτους να φύγουν από τα ΚΕΝ την Παρασκευή το απόγευμα. Υπάρχει η πρόβλεψη να αρχίσουν αναχωρήσεις από την Πέμπτη το απόγευμα ακόμη για τους πιο μακρινούς. Τέλος, και μετά  τις επισημάνσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των γονιών και των στρατιωτών όσον αφορά τα δρομολόγια, έχει ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την ανεμπόδιστη συμμετοχή των στρατευμένων στις εκλογές.
Το ΓΕΣ επισημαίνει ότι ουσιαστικά στα ΚΕΝ έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα  να ταξιδέψουν.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ- ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ:

Οι σχετικές διατάξεις για τις εκλογικές άδειες των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφέδρων και μονίμων, περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο για τη χορήγηση αδειών στους τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.
Άρα ο χρόνος της εκλογικής άδειας δεν συνυπολογίζεται ούτε στην κανονική άδεια του φαντάρου.
Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή στον τόπο διαμονής στους ανωτέρω θα χορηγηθεί άδεια ως εξής:
- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.
- Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση , ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση , ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Όπως σημειώνεται, οι υπάλληλοι, άρα και οι ένστολοι που θα κάνουν χρήση της εκλογικής άδειας υποχρεούνται όπως προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία βεβαίωση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής ή άλλου αρμοδίου οργάνου, από την οποία θα προκύπτει ρητώς η συμμετοχή τους στις εκλογές.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ