Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκλογές 2015: Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεισ

28.08.2015 | 09:41
Ώρες απομένουν μέχρι την τυπική και επίσημη προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και στις 20 Σεπτεμβρίου καλούμαστε για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου να εκλέξουμε κυβέρνηση.

Αυτή η Βουλή φαίνεται πως θα είναι διαφορετική από τις άλλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο την αυτοδυναμία για να μη χρειαστεί συνεργασία (με τους ΑΝΕΛ, αφού μόνο με αυτούς θα συνεργαστεί έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας), η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο την πρωτιά και τα υπόλοιπα κόμματα... ένα καλό ποσοστό.

Η πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών, της εταιρίας ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών) "βγάζει"... εννεακομματική Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεν πρώτο κόμμα αλλά με ψαλιδισμένο το ποσοστό της 25ης Ιανουαρίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως καρπώνεται την αλλαγή στην ηγεσία της.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 23% έναντι του 36,34% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 19,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 2% που σημαίνει πως μένουν εκτός Βουλής, ενώ το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη συγκεντρώνει 3,5% που του δίνει... κοινοβουλευτικό εισιτήριο. Το ίδιο ισχύει και για την Ένωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη, που λαμβάνει ποσοστό 3%!

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ με 5%, ΠΑΣΟΚ με 4,5% και Ποτάμι με 4%.
Φαίνεται όμως πως ο παράγοντας που θα γίνει πολλά είναι οι αναποφάσιστοι που βγαίνουν... πρώτο κόμμα με ποσοστό 25,5%! Η δε αποχή φτάνει το 7,5%.

Δείτε τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής στο newsit.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ