Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαίδευση λιβυκών δυνάμεων εκτός χώρας προκρίνει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

16.04.2016 | 22:41
 Η εκπαίδευση των λιβυκών δυνάμεων από τους Ευρωπαίους θα ήταν πιο ρεαλιστικό να διεξαχθεί, στα αρχικά στάδιά της, εκτός της Λιβύης, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανοικοδόμηση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο Στάινμαϊερ και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Μαρκ Ερό επισκέφθηκαν σήμερα την Τρίπολη για συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης και για να εκφράσουν την υποστήριξή τους για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ των αντιπάλων οργανώσεων στη χώρα.

"Πιστεύω ότι είναι αρκετά ρεαλιστικό να πούμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε την εκπαίδευση εκτός της Λιβύης, κατά την άποψή μου" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια που έχουν οι Ευρωπαίοι. Πρόσθεσε ότι η εκπαίδευση θα μπορούσε αργότερα να συνεχιστεί στη Λιβύη.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες επισημαίνουν πάντως ότι θα πρέπει να υπάρξουν λεπτομερείς συζητήσεις με τη νέα λιβυκή κυβέρνηση ώστε να καθοριστεί τι είδους βοήθεια ζητά η Τρίπολη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ