Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπληκτικές φωτογραφίες απο το ναυάγιο του SS Thistlegorm!

14.01.2014 | 14:26
Ένα κομμάτι της ιστορίας που έχει παγώσει στον χρόνο βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας και εχει τεκμηριωθεί σε εκπληκτικές φωτογραφίες.

Το ναυάγιο του Βρετανικού μεταφορικού πλοίου SS Thistlegorm,βυθίστηκε απο γερμανικό βομβαρδιστικό το 1941 στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου, και εκει παραμένει ανενόχλητο.

Μάλιστα σήμερα λόγω της εξαιρετικής του καταστασης εχει μετατραπεί σε κορυφαία τοποθεσία καταδύσεων καθώς τα συντρίμια του παρέχουν μια συναρπαστική εικόνα του παρελθόντος.


Εννέα άτομα από ενα πλήρωμά 41 ατόμων έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.

Το φορτίο του πλοίου μένει άθικτο αν και σκουριασμένο και σήμερα οι δύτες μπορούν να δουν ιστορικά οχήματα όπως τις μοτοσικλέτες Norton 16Η κι ένα αντιαεροπορικό τοποθετημένο στην πρύμνη ανάμεσα στα αγγελόψαρα και τα τροπικά θαλάσσια φυτά που έχουν κάνει το ναυάγιο σπίτι τους πλέον .

Φορτηγά Bedford, Universal Carrier τεθωρακισμένα οχήματα, μοτοσικλετες Norton 16H και BSA, πολυβόλα , τουφέκια, γαλότσες, τα εξαρτήματα αεροσκαφών , καθώς και δύο ατμομηχανές ατμού LMS Stanier Class 8F βρίσκονται ακόμη στο σκάφος.

Ένα ολόκληρο φορτηγό βρίσκεται επίσης μέσα στο πλοίο με τα λάστιχα του άθικτα!

Τα τροπικά ψάρια κολυμπάνε ανάμεσα στο πολεμικό πλοίο που εχει παραμείνει στην ίδια θέη για περισσότερο απο 60 χρόνια και που βομβαρδίστηκε από γερμανικά αεροπλάνα το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.Ο χρόνος εχει σταματήσει για το εμπορικό πλοίο που είναι στα Στενά του Gubal στη Βόρεια Ερυθρά Θάλασσα.
Κατασκευασμένο στο Sunderland, το SS Thistlegorm ολοκλήρωσε τρία ταξίδια προς τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τις Δυτικές Ινδίες, πριν την τελευταία του τραγική αποστολή στο Σουέζ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκε ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου απο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο


Περιήγηση σε υποβρύχιο απο την Google Street View 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ