Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eκσυχρονισμός F-16: Δεν θα υπερβαίνει τα 1,1 δισ

19.10.2017 | 13:04
“Δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ το κόστος για τον εκσυγχρονισμό των - F16” λέει επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Στην ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ γράφει ότι μετά την έκφραση ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ  για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 το ΓΕΕΘΑ ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ να γνωστοποιηθεί το κόστος συγκεκριμένης διαμόρφωσης (Έκδοση VIPER), για το σύνολο ή μέρος του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας. 


Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση παρακάτω: 

Γνωρίζεται ότι μετά την έκφραση ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 (Letter of Request από 7/2/2017) ζητήθηκε από τις Αρχές των ΗΠΑ να μας γνωστοποιηθεί το κόστος συγκεκριμένης διαμόρφωσης (Έκδοση VIPER), για το σύνολο ή μέρος του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, το πρόγραμμα για το σύνολο των αεροσκαφών κοστολογείται έως 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τελική αναλυτική απάντηση από τις Αρχές των ΗΠΑ (Letter of Offer & Acceptance) αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Στην παρούσα φάση και με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, εξετάζεται η αναβάθμιση μέρους των αεροσκαφών η οποία θα γίνει στην ΕΑΒ, με κόστος που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ δολάρια και το οποίο θα προσδιοριστεί τελικά μετά μετά από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ των φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Αρχών των ΗΠΑ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ