Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκσυγχρονισμός F-16: Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος

17.10.2017 | 20:32
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παροχή οπλικών συστημάτων και επί της ουσίας προανήγγειλε συνεργασία Αθήνας και Ουάσιγκτον για «αναβάθμιση» του στόλου των μαχητικών F-16 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

Η ΠΑ έχει ξεκινήσει από το 2009 τη διαδικασία για την αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου των F-16.

Στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθεί η φονικότητα του αεροσκάφους , η επιβιωσημότητα, η διαλειτουργικότητα, η βελτιωμένη επίγνωση μάχης για τον χειριστή προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή με παράλληλη βελτίωση του τομέα της τεχνικής υποστήριξης και ασφάλειας.

Ειδικότερα έμφαση δίνεται στη χρήση νέου ραντάρ σε συνδυασμό με αναβάθμιση του πιλοτηρίου με την τοποθέτηση μιας νέας οθόνης (CPD) που θα συμβάλουν στην δραματική αύξηση της επίγνωσης τακτικής κατάστασης σε συνδυασμό με το σκοπευτικό επί κάσκας JHMCS, διόπτρες NVG, το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS και ζεύξη δεδομένων Link 16.

Η αναβάθμιση αυτή θα γίνει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ με εγχώριες δοκιμές όλων των πρωτοτύπων (αφορά τα Block 30/50/52+/Advanced). Η ΠΑ έχει αναγνωρίσει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει υψηλή επιχειρησιακή αναγκαιότητα και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, καθόσον μόνον ένας αναβαθμισμένος στόλος από F-16 θα είναι ικανός να επιχειρεί και να «συνεργάζεται» στο μέλλον με τα μαχητικά F-35.

Το άρθρο ολοκληρωμένο ΕΔΩ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ