Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Εκσυγχρονισμός F-16: Δε θα δοθεί ουτε ενα ευρώ απο τον Κρατικό προϋπολογισμό

30.10.2017 | 18:29
Ελένη Παναγιώτου

Πολλά έχουν ειπωθεί πρόσφατα για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σχετικά με το κόστος των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ποια όμως ειναι η πραγματικότητα;

Το αρχικό ερώτημα που προέκυψε και αφορά στην αναβάθμιση των αεροσκαφών ήταν διττό “αναβάθμιση στο σύνολο ή μερος των αεροσκαφών, Block 50/52+/Advanced ή διάθεση επίσης μέρους ή συνόλου των Block 30” αναφέρει κορυφαία πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της ΠΑ στο προσχέδιο που βγήκε ειναι τα Block 50/52+. Η θέση της ΠΑ ειναι να προχωρήσουν τα Block 52 στο σύνολο τους. Συνεπώς όλα τα Block, δηλαδή και τα 85 αεροσκάφη. Τα υλικά που θα αφαιρεθούν απο τα Block 52+/Advanced, μπορουν να περαστούν στα Block 50 και έτσι να αναβαθμιστούν. Ειναι ενα υλικό που εύκολα μπορεί να περάσει απο το Block 52 στο Block 50. Αυτο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς, είπαν χαρακτηριστκά οι πηγές της ΠΑ, "η απόσταση ειναι μεγάλη και η διαδικασία κοστοβόρα για να αναβαθμιστούν τα Block 50 σε Viper. Συνεπώς χρησιμοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα υλικά απο τα 52+/Advanced στα Block 50 δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα". 

Τώρα τι εξετάζεται; Oι τελικές τιμές οι οποίες αφορούν τα 85 αεροπλάνα Block 52+/Advanced στο σύνολο τους. Η τελική απάντηση αναμένεται για τις 3 Νοεμβρίου.

Τι θα γίνει με τα Block 30

Η ΠΑ ειναι σε διαπραγματεύσεις για τα αεροσκάφη τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο.  Κορυφαίες πηγές της ΠΑ αναφερουν οτι η συζήτηση για τα Block 30 ειναι σε προχωρημενο στάδιο. Για δώδεκα αεροσκάφη Block 30 εχουν εκδηλώσει ενδαφέρον περιπου πέντε ενδιαφερόμενοι. Μέχρι στγμή όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές της ΠΑ η Κροατία - μια εκ των πέντε χωρών - εχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.  

Μένουν οι δόσεις. Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία “Δεν θα πάρουμε ουτε ένα ευρώ απο το Υπουργείο Οικονομικών, αφου τα χρήματα ειναι απο τον προυπολογισμό απο τριετές κυλιόμενο πρόγραμμα. Ενα μεγάλο ποσό απο αυτα τα χρήματα τα χρησιμοποιούσε ήδη η ΠΑ για την συντήρηση των F-16. Τώρα ενα κομμάτι που θα διατεθεί για την αναβάθμιση θα κοπεί”. Συνεπώς περίπου 40 με 45% θα διατεθεί για το πρόγραμμα απο το κυλιόμενο σε βάθος δεκαετίας. "Δε θα δοθεί ουτε ενα ευρώ απο τον κρατικό προυπολογισμό πέραν των όσων η Αεροπορία ξοδεύει κάθε χρόνο", τόνισαν οι πηγές. Μετά την πρώτη επισημη απάντηση και μαζι με τις διαπραγματεύσεις αναμένεται να κλείσει η συμφωνία κάπου στα μέσα Δεκεμβρίου. Όπως δήλωσαν οι πηγές της ΠΑ "απο την στγμή που υπογράφουμε, για εμάς βασική προυπόθεση ειναι να γίνει η αναβάθμιση στην ΕΑΒ".

Πώς θα γίνει η αναβάθμιση

Στις αρχές του 2018 έρχονται τα πρωτα κουτιά εδώ. Αφού γίνουν όλες οι δοκιμές φεύγει το αεροπλάνο για την Αμερική ώστε να περάσει απο τον κατάλληλο έλεγχο καθώς όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές "δεν έχουμε τα απαιτούμενα εργαλεία για να μετρηθεί". Όταν γίνουν οι επεμβάσεις που χρειάζεται και πάρει την τελική του μορφή,  το αεροπλάνο επιστρέφει στην Ελλάδα στην τελικη του μορφή, και πλέον αρχίζει η γραμμή παραγωγής να "κουμπώνει" στην ΕΑΒ.

Πόσα αεροπλάνα τον χρόνο

Υπολογίζεται οτι θα αναβαθμίζονται περίπου δώδεκα αεροπλάνα τον χρόνο. Σύμφωνα με πηγές της Πολεμκής Αεροπορίας η παράδοση του συνόλου των 85 θα ειναι σε μικρότερο χρόνο της δεκαετίας, δηλαδη περίπου το 2024. Σημαντικό εινα το γεγονός οτι θα μας αποδώσουν το πρώτο αεροπλάνο σε μικρότερο χρονικό διάστημα καθώς θα έρθουν και τεχνικοί τις ΗΠΑ και άλλωστε όπως υπογράμμισαν ανώτερες πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας η ΕΑΒ εχει πλήρη γνώση του θέματος καθως πραγματοποίησε την αναβάθμιση αεροσκαφών της USAFE. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ