Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκσυγχρονισμός F-16: Αερομαχία τριών αμερικανικών κολοσσών άρχισε στην Αθήνα

28.05.2014 | 00:01
“Αερομαχίες” ξεκίνησαν από χθες στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΑ. “Αερομαχίες” μεταξύ εταιρειών κολοσσών που διεκδικούν το μοναδικό μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που μπορεί να προκύψει μέσα στην επόμενη διετία. Τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F - 16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Κόστος; Πάνω από ένα δις δολάρια το οποίο η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι θα πέσει λόγω του ανταγωνισμού που θα υπάρξει. Κάποιοι λένε ότι μπορεί να “πέσει” μέχρι τα 850 εκατομμύρια .

Όπως έχει αποκαλύψει από το περασμένο Σεπτέμβριο κορυφαία πηγή του ΓΕΑ στο Onalert ο εκσυγχρονισμός των F -16 είναι μονόδρομος με δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει θέμα αγοράς νέου μαχητικού. Δεδομένο επίσης είναι ότι η Τουρκία από το 2017 και μετά θα αρχίσει να παραλαμβάνει F - 35.

Η “αερομαχία” θα γίνει μεταξύ τριών εταιρειών. Της BAE ΗΠΑ και των επίσης αμερικανικών εταιρειών Lockheed Martin και Boeing. Η αρχή της μάχης έγινε την Δευτέρα στο ΓΕΑ όπου η BAE έκανε την πρώτη της παρουσίαση. Σήμερα ακολουθεί η Lockheed Martin και την Παρασκευή η Boeing.


Θα είναι μια μάχη…αδυσώπητη. Για πρώτη φορά η Lockheed Martin ,θα έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό σε πρόγραμμα F - 16, το οποίο και κατασκευάζει. Η BAE ΗΠΑ , ήρθε στην Αθήνα έχοντας στα χέρια της την συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό 130 μαχητικών αεροσκαφών F - 16. Και όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert στην πρότασή της προς την ελληνική ΠΑ περιλαμβάνει ακόμη και τα block 30, τα παλαιότερα που διαθέτουμε.

H Lockheed Martin ποντάρει στο γεγονός ότι είναι η κατασκευάστρια εταιρεία αλλά είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί την BAE χωρίς να κατεβάσει τις τιμές της.

Η Boeing τέλος θα προσπαθήσει να μπει σφήνα, επικαλούμενη άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κάνει σε F - 16.

Το πρόγραμμα θα γίνει μέσω FMS (FOREIGN MILITARY SALES).

Διαβάστε ακόμη:

Εκσυγχρονισμός F 16: "Είναι μονόδρομος πρέπει να προχωρήσουμε" - Τι λέει κορυφαία πηγή του ΓΕΑ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ