Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάρριψη πακιστανικού drone που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ινδίας - ΦΩΤΟ

11.03.2019 | 13:09
Δεν σταματούν οι εντάσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ινδίας, με τις ινδικές στρατιωτικές δυνάμεις να το καταρρίπτουν.

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές μέρες από την αμφιλεγόμενη αερομαχία μετακύ των αεροπορικών δυνάμεων της Ινδίας και του Πακιστάν, αλλά η αποκλιμάκωση που ακολούθησε έκτοτε δε φαίνεται να έχει ουσιαστική επιρροή στις εξελίξεις, αφού πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε πως ινδικές δυνάμεις κατέστρεψαν drone του Πακιστάν.

Δύο αεροσκάφη drones φέρεται να εισήλθαν στον ινδικό εναέριο χώρο στην περιοχή Sri Ganganagar της περιφέρειας Rajasthan την Κυριακή το βράδυ, επιβεβαίωσαν οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Αν και δεν πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), οι ινδικές αρχές πιστεύουν ότι τα drones παραβιάζουν τα σύνορα εκτελώντας αποστολές επιτήρησης.
Αυτή είναι η έκτη κατά σειρά εισβολή πακιστανικού drone στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφού το Σάββατο, ο ο ινδικός Στρατός κατέστρεψε δύο UAV πάλι στην περιοχή Sri Ganganagar μετά την παραβίαση του ινδικού εναέριου χώρου.

Επιπρόσθετα, στις 4 Μαρτίου, ένα drone του Πακιστάν, που προσπάθησε να διεισδύσει στον τομέα Bikaner του Ρατζαστάν καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο αέρος-αέρος που πυροδότησε ένα μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi-30 της Ινδίας.

  Με πληροφορίες από: Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ