Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης

13.01.2019 | 12:22
Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση, με αποχώρηση Πάνου Καμμένου από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και την αντικατάστασή του από τον Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη.

Αποχωρώντας από το Μαξίμου, έπειτα από το τετ-α-τετ με τον Πάνο Καμμένο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε στον ΥΕΘΑ ευχαριστώντας τον για την συνεργασία αυτά τα 4 χρόνια, παρά τις ιδεολογικές διαφορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι του ζήτησε "καθαρές κουβέντες" με τον Καμμένο να ανταποκρίνεται πως θα παραιτηθεί από Υπουργός Άμυνας και των στελεχών των ΑΝΕΛ, με τον Πρωθυπουργό να την κάνει δεκτή, όπως και όποια άλλη παραίτηση τεθεί επί της κρίσεώς του.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι στόχος του, είναι να εξασφαλιστεί η ηγετική θέση της χώρας στα Βαλκάνια, με σαφή ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και πως μπροστά στο εθνικό όφελος, εθνικό συμφέρον και εθνικό στόχο δεν πρόκειται να δειλιάσει ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι στη θέση του Υπουργού Άμυνας θα ορκιστεί ο μέχρι τώρα Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, με τον Τσίπρα να διευκρινίζει πως στέλνει σαφές μήνυμα πως έτσι προστατεύεται ο ευαίσθητος τομέας της Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων .


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ