Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μίνι - κραχ στο Χρηματιστήριο

03.10.2018 | 20:50
Μετά την... Σφαγή του Δράμαλη στο Χρηματιστήριο σήμερα, Τετάρτη 03.10.2018, υπήρξε κινητοποίηση στην κυβέρνηση - Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε διυπουργική σύσκεψη με όλα τα... μεγάλα "κεφάλια" της οικονομίας στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις - Απαριθμούν τις θετικές εξελίξεις της οικονομίας στην κυβέρνηση και "βλέπουν" κερδοσκοπικές πιέσεις πίσω από το "σφυροκόπημα" στο Χρηματιστήριο - Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για την "θωράκιση" των τραπεζικών μετοχών που "δεινοπάθησαν"

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης, 03.10.2018, διυπουργική σύσκεψη με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το Χρηματιστήριο στο… μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου

Οι εξελίξεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο εξετάστηκαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, και του Υφυπουργού υπό τον Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου.

click4more
Χρηματιστήριο: «Μάτωσαν» οι τράπεζες! Ελεύθερη πτώση μετά το άγριο «σφυροκόπημα»!
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο, δεν αντιστοιχούν στα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών. Προς επίρρωσιν του παραπάνω ισχυρισμού, από την κυβέρνηση παραθέτουν μια σειρά από επιχειρήματα όπως:

– Ολοκλήρωση με επιτυχία των stress tests μόλις τον περασμένο Μάϊο

– Δημοσιευμένοι υψηλοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας

– Υπέρβαση του στόχου για την μείωση των κόκκινων δανείων για το πρώτο εξάμηνο του 2018

– Αύξηση των καταθέσεων σε μηνιαία βάση

– Σημαντικότατη μείωση του ELA με αποτέλεσμα να έχει ήδη μηδενιστεί η χρήση του μηχανισμού για δύο συστημικές τράπεζες, ενώ για τις άλλες δύο η χρήση θα μηδενιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Καλύτερη η εικόνα από ό, τι παρουσιάζεται» λένε στην κυβέρνηση

newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ