Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛ.ΑΣ: Ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ζητά ο Γιώργος Καμίνης και οι Ειδικοί Φρουροί

13.02.2019 | 16:28
Διατεθειμένος να προβεί στην αγορά μηχανών για την Ομάδα «ΔΙΑΣ» της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιπολίες της, στις συνοικίες της Αθήνας, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης, με την προυπόθεση όμως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Τη σχετική δήλωση έκανε ο κ. Καμίνης, μετά τη συνάντηση που είχε και ολοκληρώθηκε πριν λίγο, με το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, στις δηλώσεις του τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική, όσο ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες του δήμου, ανύπαρκτη η αστυνόμευση, η ομάδα «ΔΙΑΣ» έχει λιγότερο από το μισό της δύναμής της» και πρόσθεσε ότι «500-600 αστυνομικοί της ομάδας είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς και φρουρούν κτίρια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επισήμανε κι εκείνος ότι «είναι εμφανής η απουσία εκείνου του μέτρου που στο παρελθόν είχε αποδώσει πάρα πολύ,την πρόληψη, η οποία πραγματοποιείτο κυρίως μέσα από τις περιπολίες της «ΔΙΑΣ». Ακούσαμε ότι η ΔΙΑΣ έχει, πλέον, ουσιαστικά διαλυθεί», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ