Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Το ιστιοπλοϊκό με τα 380 κιλά κοκαΐνης και ο ρόλος της DEA

24.11.2018 | 08:49
Eνας ιδιοκτήτης μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή των Μεσογείων φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, με τελικό προορισμό την Αυστραλία,το οποίο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών – DEA. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, 3 στην Ελλάδα και 6 στο Εκουαδόρ, ενώ κατασχέθηκαν 380 κιλά ανόθευτης κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση εκ μέρους των διωκτικών αρχών, το σχέδιο των διακινητών προέβλεπε τη μεταφορά των ναρκωτικών με ιστιοπλοϊκό από το Εκουαδόρ στις ακτές της Αυστραλίας, ωστόσο, άλλες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ναρκωτικά θα μεταφορτώνονταν σε φορτηγό πλοίο, μέσω του οποίου θα έφταναν τελικά στην Αυστραλία.

Ο έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (συνελήφθη στην Αττική) ήταν εδώ και αρκετά χρόνια γνωστός στις ελληνικές υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών και μάλιστα, υπήρχαν υπόνοιες ότι μετέφερε στην Ελλάδα μικρές ποσότητες κοκαΐνης κρυμμένες μέσα στα αυτοκίνητα που εισήγαγε από τη Γερμανία και την Ολλανδία. Ρόλο άμεσου συνεργού του αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. σε έναν ακόμα Eλληνα, ιδιοκτήτη καφετέριας, γιου γνωστής αστρολόγου, ενώ ως σύνδεσμος των δύο Ελλήνων με το καρτέλ του Εκουαδόρ κρατείται ένας υπήκοος Αλβανίας.

Φέρεται να είναι αυτός που διαπραγματεύθηκε με τους Λατινοαμερικανούς ναρκεμπόρους την αγορά των 380 κιλών κοκαΐνης, ενώ ανέλαβε να μισθώσει και να επανδρώσει το σκάφος που θα μετέφερε τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Αλβανός «σύνδεσμος» έχει συλληφθεί και φυλακιστεί στη Σικελία, σε μια παράλληλη εξέλιξη της υπόθεσης.

Πολύμηνη έρευνα

Η μυστική έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη του σχεδίου και στις συλλήψεις ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες, έπειτα από πληροφορίες για τα σχέδια του εμπόρου μεταχειρισμένων που έφτασαν στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Oταν επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο Eλληνες και ο αλλοδαπός συνεργός τους διαπραγματεύονταν την αγορά των ναρκωτικών από το Εκουαδόρ, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήρθαν σε επαφή με το κλιμάκιο της DEA στην Αθήνα ζητώντας συνδρομή.

Το διάστημα που ακολούθησε, οι Αμερικανοί πράκτορες ανέλαβαν να «τρέξουν» την έρευνα στη Λατινική Αμερική και τελικά, πέτυχαν τη σύλληψη 6 υπόπτων στο Εκουαδόρ λίγο πριν από τον απόπλου του σκάφους με τα ναρκωτικά. Οι Eλληνες συνάδελφοί τους, αντίστοιχα, εστίασαν την προσοχή τους στους διοργανωτές της μεταφοράς στην Αττική, ενώ αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών ταξίδεψε στο Εκουαδόρ για τις ανάγκες της επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ