Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"ΕΛΕΟΣ - Τουλάχιστον υπογράψτε τις αποστρατείες μας " - Αγανακτισμένος αξιωματικός προς ΥΕΘΑ

17.05.2013 | 23:01
Παίζουν με τα νεύρα των στρατιωτικών . Όχι μόνο όσων συνεχίζουν να υπηρετούν αλλά και όσων αναγκάστηκαν ή επέλεξαν να αποχωρήσουν. Όπως γράφει προς το Onalert αξιωματικός “έχουμε μπει στον τρίτο μήνα από τότε που έγιναν οι τακτικές κρίσεις του Μαρτίου και τα Προεδρικά Διατάγματα αποστρατειών, των ευδοκίμως τερματισάνων τη σταδιοδρομία τους αξιωματικών ακόμα να υπογραφούν” !!!

Πρόκειται όπως σωστά αναφέρει για μια τυπική διαδικασία:
 
“Μια τυπική διαδικασία, μια υπογραφή που δεν χρειάζεται σκέψη ή μελέτη, ειναι τόσο δύσκολο να μπει; Ήδη αρχίζει να επικρατεί αναβρασμός σε όλους αυτούς που περιμένουν επιτέλους να ρυθμίσουν τη νέα τους ζωή και δεν λείπουν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια.
·         Ότι δεν υπογράφονται τα διατάγματα εν όψει νέων μειώσεων στις αποδοχές και στα εφάπαξ το ένα. 
·         Οτι μιας και όσους αποστράτευσαν τους τιμώρησαν για διάφορους λόγους, θα πρέπει να τους τιμωρήσουν και άλλο, είτε σπάζοντας τους τα νεύρα στην αναμονή, είτε δίνοντας τους μόνο το 50% της σύνταξης που θα πάρουν ,όπως θα ισχύει για όσους διαγράφονται από 1 Ιουνίου μέχρι να βγει η κανονική σύνταξη και όχι τρίμηνες κανονικές αποδοχές που θα ελάμβαναν, αν διαγράφονταν μέχρι 30 Μαΐου, το άλλο.
·          Ένα τρίτο σενάριο που λέει ότι ο ΥΕΘΑ υπογράφει μόνο μία σελίδα κάθε μέρα ελέγχεται ως ανακριβές
 
Πάντως αυτά συμβαίνουν μόνο στο ΥΕΘΑ. Τυπικές διαδικασίες να καθυστερούν χωρίς λόγο για μήνες. και τέτοιου είδους καθυστερήσεις δείχνουν έλλειψη σεβασμού απέναντι σε αξιωματικούς που και προσέφεραν για 30-35 χρόνια στο Όπλο τους και που δεν επέλεξαν οι ίδιοι, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, να εγκαταλείψουν τις Ένοπλες Δυνάμεις”.   

Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τον αξιωματικό που έκανε τον κόπο να γράψει τα όσα τραβάνε οι αξιωματικοί ακόμη κι όταν αποστατεύονται. Αλλά η απόφαση που δημοσιεύουμε παρακάτω θα του δώσει να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι άσχημα. Πρόκειται για απόφαση κύρωσης του πίνακα πρόσληψης ωρομίσθιου προσωπικού που υπογράφτηκε από ότι φαίνεται από
τον Υ.ΕΘ.Α πριν μερικές μέρες. Πότε είχε βγει η απόφαση; Τον περασμένο Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το φαίνεσθαι δεν μπορεί να σκεπάζει το είναι" - Άρθρο απάντηση στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ

 Παναγιωτόπουλος προς στρατιωτικούς : "σας οφείλουμε θα σας δώσουμε"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ