Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού σε ρόλο αεροπυρόσβεσης - ΦΩΤΟ

04.07.2017 | 14:56
To Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου 2017, ο Στρατός Ξηράς συνέδραμε στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης δασικών πυρκαγιών σε Ανατολική Αττική, Λακωνία και Μεσσηνία, με τη διάθεση συνολικά 6 ελικόπτερων CH-47D Chinook της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, τα οποία συμπλήρωσαν 47 ώρες και 20 λεπτά πτήσεων αεροπυρόσβεσης και εκτέλεσαν 117 ρίψεις νερού.

Σημειωτέον ότι η πτήση πάνω από ένα μέτωπο φωτιάς δεν είναι μια "απλή" πτήση. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι ακραίες για κάθε εναέριο μέσο και το πλήρωμά του -υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν το κοκπιτ να "βράζει", ξαφνικές βίαιες ριπές πυρωμένου ανέμου, αυξημένη δυσκολία διενέργειας ρίψεως λόγω της συχνά περιορισμένης ορατότητας εξαιτίας του καπνού...

Προσθέστε την απίστευτη κόπωση του να επιχειρείς σε τέτοιο περιβάλλον και το "ξενύχτι" των τεχνικών που θα πρέπει να ετοιμάσουν τα ελικόπτερα ξανά για αποστολή αφού προηγουμένως επιθεωρηθούν και πλυθούν σχολαστικά μετά την πτήση τους πάνω από θάλασσα για υδροληψία με τον κάδο και έχετε μια -μικρή- ιδέα των αποστολών που επωμίζονται άνθρωποι και μηχανές της Αεροπορίας Στρατού. Την επόμενη φορά που θα δείτε Chinook να επιχειρεί σε κάποια δασική φωτιά, σημαίνει ότι για να τα καλέσουν μάλλον τα πράγματα είναι σοβαρά! 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ