Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελικόπτερα διάσωσης ΛΣ: Ολοκαίνουργια αλλά σε "διάλυση" λόγω αχρησίας! Απίστευτες καταγγελίες

29.12.2014 | 22:26
Ενοχλήθηκαν πολύ και πολλοί στο Λιμενικό για το θέμα που δημοσίευσε το Onalert.gr για τα ελικόπτερα Dauphin. Το οποίο δεν είναι …πολύπλοκο. Αγοράστηκαν έναντι 50 εκατομμυρίων και δεν χρησιμοποιήθηκαν ΠΟΤΕ! Γι΄ αυτό και δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιηθούν και στην διάσωση του Norman Atlantic. Αυτό λοιπόν που πρέπει να απαντήσει το Λιμενικό αφού του περάσουν τα νεύρα είναι γιατί αυτά τα ελικόπτερα τόσα χρόνια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Δεν έχουν συντήρηση; Γιατί δεν έχουν . Δεν έχουν ανταλλακτικά; Γιατί δεν πήραμε. Πιλότους απ΄ ότι ξέρουμε έχουν. Αλλά τα ελικόπτερα δεν πετάνε.

Και από την πολύ αχρησία έχουν απλά διαλυθεί! Στην ΕΑΒ μας λένε ότι βρίκονται δύο από αυτά. Το ένα με 100 ώρες και το άλλο με 150! Και τα δύο με τεράστια προβλήματα λόγω της αχρησίας. Αυτά δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητα και δεν αφορούν μόνο την σημερινή ηγεσία. Πάνε πολλά χρόνια πίσω. Τα ελικόπτερα πέταξαν μόνο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων . Μετά από εκείνες τις πτήσεις …τα χάσαμε και περιμένουμε πάντα σε αποστολές έρευνας και διάσωσης τα Super Puma και τα Sea Hawk να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα”. Αν δεν κάνουμε λάθος το Λιμενικό-Ακτοφυλακή έχει βασική αποστολή την έρευνα και τη διάσωση. Και σε μεγάλο βαθμό οι άνθρωποί του με τα μέσα που τους έχουν διαθέσει προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Όταν όμως έρχονται τα πολύ μεγάλα όπως αυτό του Norman Atlantic,το Λιμενικό το αφήνουν πίσω κι ας θέλουν να το κάνουν και Ακτοφυλάκη. Έχει εκπαιδευμένο προσωπικό για τέτοιες αποστολές; Απ΄ όσο ξέρουμε ΝΑΙ. Έχει τις δικές του Ειδικές Δυνάμεις; Βεβαίως διαθέτει την ΜΥΑ η οποία υποτίθεται ότι είναι εκπαιδευμένη και για τις περιπτώσεις σαν κι αυτή του Norman Atlantic.

Κι αν έχετε αμφιβολίες για τo πόσο καλά είναι τα Dauphin να σας πούμε ότι παρόμοιο τύπο ελικοπτέρου της ίδιας εταιρείας χρησιμοποιεί η αμερικανική ακτοφυλακή! Ιδού και το βίντεο:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ