Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Ελικόπτερα kiowa: Η ταυτότητα του ιπτάμενου ιππικού που έρχεται στην Ελλάδα

03.05.2018 | 18:34
Το ιπτάμενο ιππικό των kiowa warrior έρχεται σύντομα στην Ελλάδα, ενώ ανακοινώθηκαν και οι λεπτομέρειές της σύμβασης. Ο μαχητής αναμένεται να προσδώσει αυξημένη νυχτερινή “όραση” στον Στρατό Ξηράς και συνολικά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ποια είναι τα γενικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο μαχητής, τι αποστολές αναλαμβάνει και πως θα ενισχύσει τον ελληνικό στρατό ξηράς;

Η “ταυτότητα” του μαχητή

Αρχικά, τo OH-58D Kiowa Warrior αναλαμβάνει αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης με απώτερο σκοπό την υποστήριξη χερσαίων δυνάμεων. Aυτός ο τύπος ελικοπτέρου έλαβε μέρος και τον πόλεμο του Ιράκ.

Ανήκει στην οικογένεια των μονοκινητήριων στρατιωτικών ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιτήρησης και για απευθείας ρίψη πυρών.

Η Bell Helicopter κατασκεύασε το Bell OH-58 Kiowa για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση το ελικόπτερο Model 206A JetRanger. Το OH-58 ήταν σε συνεχή υπηρεσία με το Στρατού των ΗΠΑ από το 1969 έως το 2017, έως ότου αντικαταστάθηκε από το Boeing AH-64 Apache.

O ρόλος του “μαχητή” στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε απάντηση του στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο αναφορικά με την σύμβαση πρόσκτησης των ελικοπτέρων KIOWA, θα αποκτηθούν 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα (Ε/Π) Αναγνώρισης ΟΗ- 58D «Kiowa Warrior» με συνολικό κόστος $44.1 εκατομμύρια. Τα 36 από τα 70 θα ενταχθούν στο επιχειρησιακό δυναμικό, 24 θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά και τα τελευταία 10 θα αποτελούν εναλλακτική πηγή ανταλλακτικών.

Ακόμα, όπως έχει ήδη γράψει το onalert τα kiowa αναμένεται να αναλάβουν ρόλους “επιθετικής αναγνωρίσεως” και το αρχικό αίτημα εξοπλισμού τους προέβλεπε αντιαρματικούς πυραύλους Hellfire και καλάθους ρουκετών ή συνδυασμούς των δύο αυτών. Ένα μέρος των υπολοίπων, πιθανώς δέκα (10) θα διατεθούν για την πτητική εκπαίδευση του προσωπικού. Περισσότερα ΕΔΩ.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ