OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Ελλάδα έδωσε 1,4 δις το 2012 για ενίσχυση επιχειρήσεων…στα Βαλκάνια!

15/12/2012 - 11:57
Share on FacebookShare on Twitter

Η λέξη απίστευτο συχνά στην Ελλάδα χάνει τη σημασία της,γιατί πλέον τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Η είδηση είναι ότι δόθηκε 1,4 δις ευρώ από το Ελληνικό Κράτος το 2012 για ενίσχυση επιχειρήσεων στα Βαλκάνια τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας! Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό και γι΄ αυτό έγινε και ερώτηση στην Κομισιόν από Έλληνα ευρωβουλευτή.

Ο κ.Νίκος Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του αναφέρει:
“Γιατί, το 2012, δόθηκαν 1,4 δις ευρώ από το Ελληνικό Κράτος, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) για ενισχύσεις επιχειρήσεων και άλλες επενδύσεις, κυρίως στα Βαλκάνια, τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας; Αυτό το ερώτημα έθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΤΑΑ η οποία αφού τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι μια σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων στις χώρες που η ΕΤΑΑ δραστηριοποιείται» σημειώνει ότι «από τον Ιανουάριο του 2012, το ύψος των κοινών επενδύσεων της Ελλάδας με την ΕΤΑΑ έφτασε τα 3,5 δις ευρώ, εκ των οποίων η ΕΤΑΑ έχει μερίδιο 2,1 δις ευρώ και η Ελλάδα 1,4 δις ευρώ». Στη συνέχεια της ερώτησής του ο έλληνας ευρωβουλευτής αφού αναφέρθηκε στη «δραματική» κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι εδώ και τρία χρόνια, η Ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (Κομισιόν, ΕΤΕπ) απέτυχαν να διοχετεύσουν ρευστότητα στην ελληνική οικονομία παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις τους.
Ο Ν. Χουντής, κατέληξε τονίζοντας, ότι είναι οξύμωρο το γεγονός ότι η Ελλάδα σπεύδει να χρηματοδοτήσει την ενίσχυση επιχειρήσεων σε άλλες χώρες τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και κάλεσε την Επιτροπή να σχολιάσει τα παραπάνω και να διευκρινίσει αν υπάρχουν κι άλλοι πόροι που διατέθηκαν από την Ελλάδα για παρόμοιους σκοπούς, εκτός της χώρας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΑ, οι κοινές επενδύσεις Ελλάδας και της Τράπεζας Ανασυγκρότησης (1,4 δις από την Ελλάδα και 2,1 δις από την ΕΤΑΑ σύνολο 3,5 δις) σε εκ. ευρώ είχαν ως εξής: 841 εκ. για την Ρουμανία, 488 εκ. για την Βουλγαρία, 481 εκ. για την Ρωσία. Κατά τομείς: 1,6 δις στη βιομηχανία- εμπόριο και αγροτικά, 900 εκ. σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, 800 εκ. για ενέργεια και 200 εκ. για υποδομές. Επίσης η ΕΤΑΑ αναφέρεται στη στενή συνεργασία της με τις ελληνικές τράπεζες στα Βαλκάνια (Εθνική, Άλφα, Eurobank και Πειραιώς) που στην Βουλγαρία και την Ρουμανία παρείχαν σε 6,540 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις συνολικού ύψους 168 εκ. ευρώ.
 

Tags: ΒΑΛΚΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΚΟΜΙΣΙΟΝΧΟΥΝΤΗΣΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Η ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία θα βραβευτεί για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων

02/04/2026 - 08:56
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Σημαντικές συναντήσεις σε Κατάρ και ΗΑΕ, εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

01/04/2026 - 15:47
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Η είσοδος της τεχνολογίας στην αμυντική βιομηχανία είναι σημαντική για την ύπαρξή μας» [vid]

30/03/2026 - 15:25

Διαβάστε Επίσης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο (I) Δημοσθένη Γρηγοριάδη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο φονικό ρωσικό κύμα επιθέσεων

Ιράν: Βλήμα έπεσε κοντά στην περίμετρο του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ

Ιράν: Εκρήξεις ακούστηκαν στην πετροχημική ζώνη της Μαχσάρ

ΓΕΣ: Στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη ο αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Αιγύπτου [pics]

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο χημικών – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική Θάλασσα

Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Αναβάθμιση μέσω επενδύσεων και στρατηγικών συνεργασιών

Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό μετά την καταστροφή ακόμη μιας γέφυρας

Top News

Μπλέικ Λάιβλι vs Τζάστιν Μπαλντόνι: Η δικαστική ήττα για τη σεξουαλική παρενόχληση και το χρονικό μιας κόντρας χωρίς τέλος

Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» - «Να κόψουμε να τα τα βάλουμε στους δικούς μας»

«Η Κατερίνα Καινούργιου ακόμα κλαίει από τη χαρά της, το μωρό μοιάζει στον Παναγιώτη Κουτσουμπή», είπε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης

Βουτιά στις τιμές του κακάο αλλά ακριβότερα έως 14% τα πασχαλινά αυγά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert