Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες στρατιωτικοί: Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου - Αποστολή αντιπροσωπίας στην Τουρκία

18.05.2018 | 13:55
Παρέμβαση υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για περίπου 80 ημέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης, έκανε ο Ευρωπαϊκός Δικηγορικός Σύλλογος, σύμφωνα με ανακοίνωση του. 

Από την αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, τέθηκε στην 129η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE) που πραγματοποιείται στην Πράγα, το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχει αποδοθεί επίσημα κατηγορία.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πράγας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, εάν δεν υπάρξει απάντηση σε εύλογο διάστημα ολίγων ημερών, ο CCBE θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην Αδριανούπολη, με συμμετοχή και Ελλήνων δικηγόρων, προκειμένου να ζητήσει την εφαρμογή του κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών, έχει τεθεί, εδώ και καιρό στο CCBE από την ελληνική αντιπροσωπεία και ύστερα από τις παρεμβάσεις της, ο CCBE έστειλε επιστολή στους δύο Τούρκους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ