Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνοιταλική συνάντηση για την διαχείριση της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο

09.09.2014 | 15:18
Τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη επισκέφθηκε σήμερα στο υπουργείο ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα, Κλαούντιο Γκλέντζερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και η διαρκής αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες. Ανάμεσα στις δύο πλευρές διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και εκφράστηκε η κοινή αντίληψη ότι ο νέος επίτροπος Μετανάστευσης πρέπει να προέρχεται από χώρες του Νότου και σε αυτή την κατεύθυνση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση του νέου επιτρόπου Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς σε μία ασταθή γειτονιά που ταλανίζεται από συρράξεις και πολέμους η παράνομη μετανάστευση λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρβιτσιώτης στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Εξάλλου, υπογράμμισε την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση του φαινομένου και αναφέρθηκε στην εξάντληση των πόρων από τις καθημερινές επιχειρήσεις και την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης κατά 63.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ιταλός πρεσβευτής μίλησε για το κόστος των επιχειρήσεων και του ανθρωπιστικού έργου της χώρας του για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι υπέρογκο, και πλέον η ιταλική κυβέρνηση δεν δύναται να ανταπεξέλθει. Συγχρόνως, έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συμφώνησε με τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας για τον δίκαιο καταμερισμό του βάρους μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης στις χώρες του Νότου που αντιμετωπίζουν, κατά κύριο λόγο, την έξαρση του φαινομένου λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Τέλος, ο πρεσβευτής της Ιταλίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα, αργά αλλά σταθερά, ανακάμπτει από την κρίση που την έπληξε και οδεύει με σταθερό βήμα σε δρόμο ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυλάκιση 282 χρόνων σε δουλέμπορους

"Τσουνάμι" μεταναστών στο Αιγαίο! Πάνω κάτω πλέουν αρματαγωγά του ΠΝ για τη μεταφορά τους

Τούρκοι δουλέμποροι τους πήραν 3000 ευρώ "το κεφάλι" για να τους πνίξουν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ