Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες αξιωματικοί στο ΝΑΤΟ. "Όργιο" σπατάλης καταγγέλει βουλευτής

16.02.2013 | 00:30
“Μείζον θέμα έχει προκύψει με τους Έλληνες και Ελληνίδες στρατιωτικούς που υπηρετούν σε θέσεις στο ΝΑΤΟ λόγω της αναδιοργάνωσης της δομής του ΝΑΤΟ”, υποστηρίζει σε ερώτησή του προς τον ΥΕΘΑ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει “φαίνεται ότι υπάρχει μια δυσκολία συνεννόησης μεταξύ των Επιτελείων για να υπάρξουν κατά το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις, που συνεπάγονται μειωμένα έξοδα για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Φυσικά η μείωση των εξόδων θα συνεπαγόταν και την επιστροφή αρκετών Αξιωματικών.

Με έκπληξη ακούμε όμως ότι την ώρα που ανακαλούνται Αξιωματικοί πριν ολοκληρωθεί ο τριετής χρόνος υπηρεσίας τους, ετοιμάζονται νέες αποστολές Αξιωματικών! Εάν τελικά γίνει αυτό θα πρέπει το ελληνικό κράτος να καταβάλει διπλά έξοδα για μετακινήσεις στελεχών.

Μάλιστα έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι υπάρχουν μη απόλυτα σύννομες μετακινήσεις στελεχών από ένα στρατηγείο σε άλλο προκειμένου να «προστατευθούν» κάποια στελέχη έναντι άλλων για τους οποίους φαίνεται ότι δεν θα εκτελεστούν οι σχετικές Διαταγές του ΓΕΕΘΑ προς όλα τα Επιτελεία για την ολοκλήρωση της τριετούς τοποθέτησης των στελεχών τους στο ΝΑΤΟ.
Κατόπιν όλων αυτών και ενόψει του μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ και των επερχόμενων Κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις,
Ερωτάστε:

1. Εφαρμόζεται η Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης για το σύνολο των στελεχών στο ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα ειδικοτήτων και τοποθέτησής τους στο εξωτερικό;

2. Εκτελούνται από την Πολεμική Αεροπορία οι Διαταγές του ΓΕΕΘΑ για την ολοκλήρωση της τριετούς αποστολής στο ΝΑΤΟ των Στελεχών;

3. Η Πολεμική Αεροπορία τηρεί απόλυτα την νομιμότητα στις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων στο εξωτερικό, δηλαδή Δημόσια Προκήρυξη θέσης, πλήρωση αποκλειστικά προκηρυγμένων θέσεων;

4. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των στελεχών που ενδέχεται να επιλεγεί ο επαναπατρισμός τους και ποια τα κριτήρια επιλογής αυτών που θα τοποθετηθούν σε αντικατάσταση των επαναπατριζόμενων;”

 

ΣΧΟΛΙΑ