Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"1000 Έλληνες γιατροί μαθαίνουν τούρκικα"

13.11.2013 | 00:19
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στην τελετή μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ συναντήθηκε με τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια τη πρόσκλησης του ιδίου για την πρόσληψη Ελλήνων γιατρών στην Τουρκία.
   Ο τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε πως « 1000 Έλληνες γιατροί της Θεσσαλονίκης ήδη μαθαίνουν τούρκικα και σε λίγους μήνες θα έχουν προχωρήσει αρκετά». Όμως οι πληροφορίες από τον Ιατρικό Σύλλογο δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας από τόσους γιατρούς ίσως να υπήρχε κάποιο λάθος στη μετάφραση.
   Πάντως ο Μουεζίνογλου δήλωσε πως « υπάρχει σοβαρή ζήτηση για την εύρεση εργασίας των Ελλήνων γιατρών στην Τουρκία. Εμείς έχουμε τρεις όρους. Η ισοτιμία στα διπλώματα, δεν έχουμε ζήτημα με την Ελλάδα. Άδεια εργασίας που έχουμε συγκεκριμένη διαδικασία. Και η γνώση της Τουρκικής γλώσσας. Αν μπορούμε να βρούμε μια φόρμουλα όπως να μην ζητάμε για έναν χρόνο την γνώση της τουρκικής. Να υπάρχουν διερμηνείς που θα βοηθούν για μια περίοδο. Κυρίως στους τομείς που υπάρχει μεγάλη ανάγκη.»
Ο τούρκος υπουργός πως οι Έλληνες γιατροί σε περίπτωση που προσληφθούν θα εργασθούν στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και τη Θράκη.
Ο Μουεζίνογλου πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως η Τουρκία θα μπορεί να προσλάβει 7000 Έλληνες γιατρούς που ψάχνουν δουλειά σε χώρες του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Toύρκος υπουργός καλεί 7000 Έλληνες γιατρούς! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ