Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες Στρατιωτικοί: Η φόρμουλα για την οικονομική ενίσχυση τους

09.05.2018 | 10:26
Fast track θα είναι οι διαδικασίες για την οικονομική ενίσχυση των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς που θα μπει στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Μετά την σχετική πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ξεκίνησε ακαριαία η προετοιμασία των επιτελών για τη διαμόρφωση της φόρμουλας που θα τεθεί υπό την τυπική έγκριση του ΣΑΓΕ.

Με αυτή θα καταστεί εφικτή η καταβολή στον ανθυπολοχαγό Άγγελου Μητρετώδη και τον Λοχία ΕΠ-ΟΠ η αποζημίωση που λαμβάνου τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στις αποστολές του Εξωτερικού. Σϋμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ των επιλογών βρίσκεται και η τοποθέτηση τους σε θέσεις της Ελληνικής Πρεσβείας ή των Προξενικών Γραφείων της Ελλάδας στην Τουρκία.

Ταυτόχρονα γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστικοποίηση του κονδυλίου που θα απαιτηθεί για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης που θα προκύψει. Πρόκειται πάντως για μια διαδικασία που συνολικά θα έχει τυπικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Άλλωστε όπως ανέφεραν την Τετάρτη πηγές του ΥΕΘΑ όταν και έγινε γνωστή η συγκεκριμένη απόφαση, ο στόχος της είναι διττός: να εκπεμπφθεί το μήνυμα ότι η πατρίδα δεν εγκαταλείπει κανένα μέλος της και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια τονωτική ένεση ηθικού στα δυο στελέχη μας που συμπληρώνουν 70 ημέρες κράτησης.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ