Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες Στρατιωτικοί: Ο Κουβέλης δεν αποκλείει τους 18 μήνες στη φυλακή

19.07.2018 | 09:54
Ανοιχτό το ενδεχόμενο, η κράτηση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, να διαρκέσει έως και 18 μήνες, όπως εκτίμησε ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης. 

Ερωτηθείς σχετικά, στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Φώτης Κουβέλης, δεν το απέκλεισε. Ο ΑΝΥΕΘΑ χαρακτήρισε την σύλληψη των δυο Ελλήνων ως επιλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανταλλαγής, είτε με τους 8 Τούρκους, είτε με τους εννέα που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, με τις τουρκικές αρχές να αρνούνται και πάλι το νέο αίτημα αποφυλάκισής τους και να τους απειλούν ακόμη και με φυλάκιση δυο ετών. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης να παραμείνουν προφυλακισμένοι 18 μήνες!

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «επιλογή Ερντογάν» τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανταλλαγής τους. Ούτε με τους 8 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ούτε με τους εννέα που συνελήφθησαν πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρέσκεται να θέτει συνεχώς το θέμα του αποτυχημένου πραξικοπήματος και δεν αξιολογεί τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Χαρακτήρισε προσχηματικές τις αιτιάσεις των τουρκικών αρχών που αρνήθηκαν το νέο αίτημα φυλάκισης που κατέθεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα κινητά τους. «Τα τηλέφωνά των δυο στρατιωτικών έχουν το πιο απλό λογισμικό, δεν βρήκαν τίποτα», τόνισε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ