Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Σύλληψη Ελλήνων Στρατιωτικών: Διατάχθηκε ΕΔΕ από το Πεντάγωνο - BINTEO

06.03.2018 | 20:16
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται για έκτη ημέρα στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας της Αδριανούπολης. Το Ελληνικό Πεντάγωνο διέταξε Ένορκη Διοικητική Έρευνα, για το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη του Ανθυπολοχαγού και του ΕΠ-ΟΠ Λοχία στην ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές του Έβρου. 

Σύμφωνα πληροφορίες η ΕΔΕ θα αξιοποιήσει και τα ευρήματα της παράλληλης έρευνας που διεξάγει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κυρίως το σκέλος που αφορά στα στίγματα των τριών κινητών τηλεφώνων που είχαν μαζί τους οι δυο αξιωματικοί.

Σε κάθε περίπτωση υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή τόνιζε στο OnAlert ότι δεν υπάρχει κανένα εύρημα στην τουρκική έρευνα που να στοιχειοθετεί δόλο από πλευράς των δυο στελεχών του Ελληνικού Στρατού. Σημείωνε μάλιστα εμφατικά: "Αν υπήρχε δεν το θα είχαν ήδη κάνει σημαία στην Τουρκία;"

Από την άλλη στο ελληνικό πεντάγωνο υπάρχει δυσαρέσκεια για την στάση της Τουρκίας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης προς ώρας έχει διακοπεί λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των δυο αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Άλλωστε εκτιμάται ότι πλέον εκφεύγει των δυνατοτήτων του επικεφαλής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε πηγή ενημέρωσης σημείωνε σε χαμηλό ότι δεν απέδωσαν τα αναμένομενα οι όποιες προσπάθειες που κατέβαλε ο Χουλουσί Ακάρ. 

Bίντεο: Όλα όσα συζητήθηκαν για τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών στην εκπομπή Live news:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ