Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες στρατιωτικοί: Τι περιμένουν πλέον από την δίκη τους

14.08.2018 | 20:34
Ελεύθερο αέρα αναπνέουν ξανά μετά από πάνω από 5 μήνες κράτησης ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, όπως κάθε μήνα, απεφάνθη ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.


Αιφνιδιαστική απόφαση Ερντογάν


Η απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη ήταν μία αιφνιδιαστική απόφαση, που σίγουρα «κρύβει» σκοπιμότητες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μένει να φανεί, αν ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε μια κίνηση καλής θέλησης απέναντι στην Ελλάδα, ή αν ήθελε να μπει στο… μάτι του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς για την αποφυλάκιση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ