Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες στρατιωτικοί: Πληροφορίες για εξελίξεις μέσα στην ημέρα

27.03.2018 | 11:18
Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας στην υπόθεση των δυο στρατιωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, το προγραμματισμένο ραντεβού των δικηγόρων των δυο στελεχών του στρατού ξηράς με τον εισαγγελέα της Αδριανούπολης μπορεί να μετατεθεί για σήμερα. Κατά άλλες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείεται σήμερα στα δικαστήρια της Αδριανούπολης να μεταχθούν ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινή συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την ελπίδα του να απελευθερωθούν πριν από το Πάσχα. Όταν ρωτήθηκε αν η απουσία του ήταν για να δείξει την δυσαρέσκειά του απάντησε: «Όταν έχω να πω κάτι και έχω να διαφωνήσω κάπου το κάνω δημόσια. Με τον πρωθυπουργό είμστε σε πλήρη ταύτιση. Στο θέμα των στρατιωτικών έχω υποχρέωση εγώ να χαράζω την πολιτική και έχω απόλυτη ταύτιση με τον πρωθυπουργό. Μίλησα για ομηρία και δυστυχώς δικαιώθηκα. Και ο Μητσοτάκης για ομηρία μίλησε από την Ορεστιάδα».

Αιτιολογώντας γιατί τους αποκαλεί ομήρους είπε: «Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μια κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας για ένα παράπτωμα από αυτά που στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν ως απλά περιστατικά με την παρέμβαση ταξιάρχων από τις δυο πλευρές. Όταν είδα ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν λειτούργησαν και οι έλληνες αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη κατάλαβα ότι πρόκειται περί ομηρίας. Είναι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επι 26 μερες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί αξιωματικοί».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ