Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

'Ελληνες στρατιωτικοί: Αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία απέρριψε το νέο αίτημα αποφυλάκισης

19.06.2018 | 21:55
Οι Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, "εισέπραξαν" από την τουρκική Δικαιοσύνη ένα τέταρτο "όχι" και μετά το νέο αίτημα αποφυλάκισης τους. Όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ποια είναι η νέα δικαιολογία της Τουρκίας. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι στρατιωτικοί μας σήμερα, με δεμένα τα χέρια αλλά το κεφάλι ψηλά μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο ξανά σήμερα. Παρόλο που έχουν περάσει 110 μέρες από την μέρα που συνελήφθησαν εκείνοι παραμένουν ψύχραιμοι. 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο εισαγγελέας κρίνει πως ενισχύεται η πιθανότητα του δόλου, επειδή μιλάμε για στρατιωτικούς.  Και εξηγεί: “Θα έπρεπε να είχαν στοιχειώδη γνώση προσανατολισμού”.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που τίθεται στο τραπέζι αυτή η παράμετρος. Κάτι που δείχνει πως οι Τούρκοι απλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Παράλληλα όπως αναφέρε ο κ. Κωστίδης, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση. Επιπλέον, τονίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Από την πλευρά τους, όπως αναφέρει το skai.gr, οι δύο στρατιωτικοί επανέλαβαν λακωνικά τις προγενέστερες καταθέσεις τους. «Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα», δήλωσε ο Μητρετώδης. «Δεν είχαμε δόλο», είπε ο Κούκλατζης.

Aκόμα, οι τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν σταθερά ψηφιακά δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα των δύο ανδρών και δεν αποκλείεται να προσάψουν περαιτέρω κατηγορίες αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.  Πηγή: ΣΚΑΙ τηλεόραση και http://www.skai.gr/

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ