Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Έλληνες στρατιωτικοί: Συνεχίζεται το θρίλερ - Από την παρέμβαση και το τρίτο "όχι" μέχρι τα τελευταία νέα

23.05.2018 | 17:38
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-23 16:50:00
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-23 17:38:00


Μετά και την τρίτη απόρριψη στο αίτημα αποφυλάκισης των Μητρετώδη και Κούκλατζη και όλα δείχνουν ότι το θρίλερ δεν έχει τελειώσει. Πριν το τρίτο όχι που θα έδινε το πράσινο φως στο τέλος του γολγοθά τους,  είχε γίνει παρέμβαση από τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Δικηγόρων για τους Έλληνες στρατιωτικούς με επιστολή που εστάλη στους δύο τούρκους δικηγόρους. Ποιο είναι το περιοχόμενο των επιστολών που εστάλησαν στους δύο τούρκους; Τι είχε επισημάνει ο Δικηγορικός Ευρωπακός Σύλλογος με την επιστολή του αυτή;  Υπενθυμίζεται ότι χθες 22.5.2018 ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι δύο στρατιωτικοί  κρατούνται παράνομα στην Τουρκία.  “Είναι παράνομα στην Τουρκία. Η στάση της Τουρκίας είναι απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου. “ ανέφερε  χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ που συνεχίζεται. 


Η επιστολή προς τους δύο Τούρκους συνηγόρους των Ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται εδώ και τρεις μήνες, περίπου, στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, είχε στείλει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων (CCBE), Antonín Mokrý προ ημερών. 

Τι επισημαίνεται στην επιστολή 

Στην επιστολή αυτή, αφού επισημαίνει ότι ενήργησε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον και τις επίμονες οχλήσεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, ζητά από τους δύο Τούρκους δικηγόρους να τον πληροφορήσουν «σχετικά με την τρέχουσα νομική τους κατάσταση, και ιδίως εάν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και, εάν ναι, με ποιες κατηγορίες».

Επίσης, τονίζει πως «τα θεμελιώδη δικαιώματά τους πρέπει πράγματι να διασφαλίζονται καθ’ όλη τη διαδικασία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους για δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Επισυνάπτονται οι δύο επιστολές του προέδρου του CCBE στους δικηγόρους, κ.κ. Selin Ozel και Hakan Yalcintug. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ. Σημειώνεται ότι οι επιστολές εστάλησαν στις 14 Μαΐου 2018.

Γιατί ήρθε και νέα απορριψη στο αίτημα απόφυλακισης

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη,  σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση του πλημμελειοδικείου απορρίπτεται με την ίδια δικαιολογία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.

Καμμένος: “Είναι παράνομα στην Τουρκία"

Κατά την διάρκεια συνέντευξης του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε χθες  και στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία. Ο ΥΕΘΑ είχε χαρακτηρίσει παράνομη και απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου  την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

“Είναι παράνομα στην Τουρκία. Η στάση της Τουρκίας είναι απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου. “ ανέφερε ο υπουργός.
Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αυτήν των 8.
“Ακόμη και η προσπάθεια να τους συγκρίνουν με τους οκτώ είναι άτοπη. Οι 8 δεν είναι όμηροι της Ελλάδας.” είπε ο κ. Καμμένος.

Επιπλέον ο κ. Καμμένος είχε εκφράσει την πεποίθηση του ότι η απόφαση μετάθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία καταρρίπτει κάθε επιχείρημα της Τουρκίας για την συνέχιση της κράτησης τους στις φυλακές τις Αδριανούπολης.

“Εγώ πιστεύω ότι μετά την τελευταία κίνηση που κάναμε με την μετάθεσή τους στην στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία, καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημα τους. Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση καταρρίπτει ακόμη και τα τελευταία οχυρά της παράλογης τουρκικής κράτησης απέναντι στο ΝΑΤΟ.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Oι φωτογραφίες τους κάνουν πάλι το γύρο των τουρκικών ΜΜΕ

Σημειώνεται ότι χθες τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών από την μεταγωγή τους στα δικαστήρια.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις φωτογραφίες, τόσο ο Άγγελος Μητρετώδης, όσο και ο Δημήτρης Κούκλατζης είναι με πολιτικά και ξυρισμένοι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, ανάλογες εικόνες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, στις οποίες οι Έλληνες στρατιωτικοί έδειχναν πιο ταλαιπωρημένοι. Οι φωτογραφίες ΕΔΩ. Πηγή: http://www.dsa.gr, newsit.gr, skai.gr, https://www.sabah.com.t, http://www.hurriyet.com.tr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ