Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ελληνοτουρκικά: Τα "γιούρια" ο ασφαλέστερος δρόμος για να "ξαναευχαριστήσουμε τις ΗΠΑ"

06.11.2014 | 23:26
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το γιούρια ήταν επιφώνημα ενθουσιασμού σε πεδία μάχης του παρελθόντος και “μεταφράζεται” από τα σύγχρονα λεξικά ως “εμπρός ορμάτε”. Ήταν αποτελεσματικό τότε την εποχή του “βάστα Τούρκο να γεμίσω”. Χρήσιμο να το θυμόμαστε για την ιστορική του αξία, αλλά όχι και να το εφαρμόζουμε το 2014! Γιατί έχουν βαλθεί πολλοί τις τελευταίες μέρες με τα …γιουρια τους.

Αναζητείται λογική και σύνεση, την οποία σκοπίμως κάποιοι που σπάνε τους…μετρητές “πατριωτισμού” ταυτίζουν με την “υποχωρητικότητα” και την “εθνική συνδιαλλαγή”! Θα πρέπει λοιπόν κάποιος να τους θυμίσει ότι τα …γιούρια τους είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να ξαναευαχαριστήσει κάποιος …τους Αμερικανούς!

Συνομιλώντας με συναδέλφους από την Κύπρο και με επιτελείς στο ΥΠΕΘΑ νοιώθεις ότι η βοήθεια ενός ψυχολόγου σύντομα θα είναι απαραίτητη. Στην Κύπρο έχει διαμορφωθεί ένα περίπου “πολεμικό” κλίμα ,σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κατέβαινε στο νησί συνοδεία F 16. Μια προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση όπως επίσημα ανκοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Κύπρο παρουσιάζεται περίπου ως αεροαπόβαση και το πάντα απαραίτητο “καρύκευμα” θέλει και τους ισραηλινούς να συμμετέχουν. Όλα αυτά στις πραγματικές διαστάσεις που γίνονται είναι και αυτονόητα και χρήσιμα.

Από την άλλη μ΄όποιον κι αν συνομιλήσεις στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία αυτές τις ημέρες εισπράττεις κλίμα ψυχραιμίας. Όχι εφησυχασμού ,αλλά ψυχραιμίας. Ψύχραιμος άνθρωπος δείχνει και ο Δένδιας και αυτό είνα καλό τη δεδομένη στιγμή.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από που παράγεται και αναπαράγεται αυτό το κλίμα του…γιούργια. Ο υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος “χρέωσε” κάποιους γύρω από τον κ.Σαμαρά οι οποίοι “φλερτάρουν” όπως είπε με την ελληνοτουρκική κρίση για να αλλάξουν την εσωτερική πολιτική ατζέντα. Είναι πλύ δύσκολο να το πιστέψει άνθρωπος που έχει τα λογικά του, αλλά δεν θα απορρίψουμε κατηγορηματικά την εξήγηση Ήσυχου. Έχουν ξαναγίνει αυτά και προ Σαμαρά.
Οι δηλώσεις Ήσυχου προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δ.Σταμάτη ο οποίος τις χαρακτήρισε απαράδεκτες. Την ίδια ώρα όμως η κρατική τηλεόραση μετέδιδε ρεπορτάζ από την Κύπρο στο οποία οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προαναφέραμε παρουσιάζονταν με...πολεμική διάθεση!


Όσοι τέλος πάντων φαντασιώνονται με τα γιούρια και πιστεύουν ότι μπορούν στα σοβαρά να “παίζουν” με τέτοια θέματα θα ήταν καλό να το ξανασκεφτούν σοβαρά . Αν επιμείνουν σ΄ αυτή την επιπόλαιη τακτική είναι βέβαιο ότι η εξέλιξη δεν θα είναι καλή. Η τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ερασιτεχνισμούς και ανόητους “τσαμπουκάδες”. Το πολιτικό μας σύστημα έχει καθήκον να βρει σημείο επαφης στο υψηλότερο επίπεδο και να παρουσίζει διαρκώς ένα αδιαπέραστο εθνικό μέτωπο στα λεγόμενα εθνικά θέματα. Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται κάθε μέρα για τα χειρότερα κι όχι να τα επιδιώκει.

Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων υπάρχει κοινή γραμμή και σχεδιασμός….

Διαβάστε ακόμη:

"Κάποιοι γύρω από τον Σαμαρά "φλερτάρουν" με ελληνοτουρκική κρίση για να βρουν τους 180"!Ο Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης εξηγεί τι έκαναν οι Τούρκοι στο Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟΠοιοι "στήνουν" ελληνοτουρκική κρίση με "βόμβες παραπληροφόρησης"; Επανάληψη Ιμίων; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ