Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ελπίζουμε να έχει γνώση σε αντίδοτα η Πλωτάρχης Πουλή - Δηλητήριο εναντίον της

03.07.2013 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ελπίζουμε η Πλωτάρχης Πηνελόπη Πουλή, υπασπιστής της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά με εξαιρετικές σπουδές και πτυχία στη νοσηλευτική να έχει γνώσεις για ...αντίδοτα. Γιατί το δηλητήριο που έχει “χυθεί” εναντίον της από την ώρα που ανακοινώθηκε η τοποθέτησή της σ΄ αυτή τη θέση είναι “θανάσιμο”.

Η περίπτωση Πουλή ,δείχνει ότι κανείς “δεν μας πιάνει πουθενά”. Μέχρι τώρα όσοι αξιωματικοί είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις υπασπιστών ήταν χωρίς δεύτερη κουβέντα “ανίκανοι”, “άχρηστοι” ,”κομματικοί” και χίλια δυο άλλα. Έχω γνωρίσει αρκετούς τέτοιους αλλά οι περισσότεροι ήταν άξιοι αξιωματικοί που τελικά ...ατύχησαν να γίνουν υπασπιστές και κατέστρεψαν την καριέρα που θα μπορούσαν να είχαν κάνει.

Τώρα η Γεννηματά παρουσιάζει για πρώτη φορά μια γυναίκα . Όχι επειδή είναι γυναίκα αλλά επειδή το βιογραφικό της είναι εξαιρετικό , επειδή οι γνώσεις της μπορούν να την βοηθήσουν κι επειδή η Πλωτάρχης πως να το κάνουμε έχει όλα τα προσόντα που απαιτεί η θέση!

Βρέθηκαν άνθρωποι να την κατηγορήσουν επειδή σπούδασε! Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοια επιχειρήματα; Σηκώνοντας τα χέρια ψηλά; Όχι. Γι΄ αυτό και αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το κείμενο. Όχι για να υποστηρίξουμε την κα. Πουλή . Δεν το ‘χει ανάγκη άλλωστε. Αλλά για να επισημάνουμε την “κακορίζικη” νοοτροπία που μας κατατρέχει.

Αντί να επιβραβεύσουμε ότι έγινε μια επιλογή με βάση το βιογραφικό ,έχουμε “βγει στα κάγκελα” !

Θυμήθηκα μια προσωπική ιστορία που θα μου επιτρέψετε να μοιραστώ μαζί σας για να καταλάβουμε σε τι χώρα ζούμε. Αντιμετωπίζοντας ένα σοβαρό θέμα υγείας -που τελικά τον σκότωσε- ο πατέρας μου , κατέληξα πριν από λίγα χρόνια σ΄ έναν εξαιρετικό ιατρό και άνθρωπο,τον οποιο πάντα θα ευγνωμονώ για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση. ΄Ηταν απόστρατος ιατρός. Όταν γνωριστήκαμε λίγο καλύτερα και είχα ήδη διαπιστώσει τις σπουδαίες γνώσεις και την εμπειρία του τον ρώτησα γιατί έφυγε από το στρατό. Ως καχύποπτος έλεγα μέσα μου ότι την “κοπάνησε” για να επωφεληθεί τα χρήματα του ιδιωτικού τομέα. Μου απάντησε με πικρό χαμόγελο ότι ο στρατός , το κράτος ,οι φορολογούμενοι τον είχαν στείλει για μετεκπαιδευση στο Memorial της Νέας Υόρκης και μετά σε νοσοκομείο των Βρυξελλών. Και μόλις επέστρεψε έτοιμος να προσφέρει όσα είχε μάθει ...τον ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ!

Προφανώς όσοι έχυσαν τόνους δηλητήριο εναντίον της κας .Πουλή θα ήταν ευχαριστημένοι με μια τέτοια εξέλιξη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα υπασπιστής - Πως την επέλεξε η Φώφη Γεννηματά


Έρχεται η πρώτη γυναίκα υπουργός στο Άμυνας - Η Φώφη Γεννηματά αναπληρωτής υπουργός


Φώφη Γεννηματά: τι μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα στην Άμυνα

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ