Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΜΘ: Πρόταση για νομοθετική ρύθμιση για την διαδοχική ασφάλιση

14.11.2017 | 10:24
Νομοθετική ρύθμιση για την διαδοχική ασφάλιση, προκειμένου να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα προτείνει ο ΠΣΑΕΜΘ. Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απόστρατων ΕΜΘ - ΠΣΑΕΜΘ καταθέτει πρόταση για νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος.                  "Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Σας υποβάλλουμε την παρακάτω πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που απαιτείται να γίνει από πλευράς του Εθνικής Άμυνας ώστε να επιλυθεί ένα δίκαιο χρόνιο πρόβλημα ων ε.α ΕΜΘ και ε.ε ΕΜΘ:

« Αντίκαθίσταται η παρ. 2 άρθρου 15 του Ν. 2936/2001, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7παρ 1 του Ν. 3257/2004 ως εξής: «Ο χρόνος ασφάλισης τους στο Ι.Κ.Α. και στο Ι.Κ.Α. /Τ.Ε.Α.Μ. συνυπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξη τους μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας χωρίς την καταβολή καμίας πρόσθετης κράτησης, για το χρονικό διάστημα της πενταετίας που υπηρετούσαν ως εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας.» ώστε να επιλυθεί το θέμα με την καταβολή επιπρόσθετης εισφοράς 2% υπέρ των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοήθειας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας ευελπιστεί ότι επιτέλους θα δοθεί λύση στο δίκαιο αυτό αίτημα των ε.α και ε.ε ΕΜΘ το οποίο δεν έχει κανένας δημοσιοοικονομικό κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, μιάς και η επιπρόσθετη αυτή εισφορά έχει καταβληθεί από το 2013 και μετά στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας των Ενόπλων Δυνάμεων(θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν έχουν κατασπαληθει σε εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών από τα Ταμεία) και δεν έχει υπολογιστεί για την καταβολή τους εφάπαξ στους ΕΜΘ μιας και έχουν καταβληθεί κανονικά οι αναλογούσες εισφορές 4% που καταβάλλουν όλα τα υπόλοιπα στελέχη όλων των κατηγοριών.

Κύριε Υπουργέ ρυθμίστε το θέμα αυτό που απασχολεί τους Εθελοντές Μακράς Θητείας και δώστε ένα τέλος στην αδικία αυτή που γίνεται εις βάρος των ΕΜΘ από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοήθειας των Μετοχικών Ταμείων."

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ