Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΕΜΘ - Ιεραρχική εξέλιξη: Οι έξι υπουργοί που υποσχέθηκαν επίλυση και δεν έγινε ακόμα

17.06.2016 | 08:30
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Οχι μια ούτε δυο, αλλά πενήντα ερωτήσεις στη Βουλή έχουν γίνει από το 2010 σχετικά με το θέμα της ιεραρχικής εξέλιξης των ΕΜΘ.  Εννέα απαντήσεις έχουν δοθεί με υπόσχεση την επίλυση. 


Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας, (ΕΜΘ) κατετάγησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις για κάλυψη των αναγκών ως οπλίτες με πενταετή υποχρέωση, στα μέσα της δεκαετίας του '80. Τους δόθηκε η δυνατότητα να παραμείνουν στο στράτευμα εφόσον το επιθυμούσαν μέχρι τη συμπλήρωση 35 χρόνων συντάξιμης υπηρεσίας.

Η βαθμολογική τους εξέλιξη φθάνει μέχρι το βαθμό του ανθυπασπιστή.

Χρόνιο αίτημά τους είναι να εξομοιωθεί η εξέλιξή τους με τις εθελόντριες του νόμου 707/1977 και των εθελοντών του νόμου 445/1972. Το αίτημα δεν έχει δημοσιονομικό κόστος,

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δημήτρης Βίτσας στη Βουλή, σε ερώτηση που είχε καταθέσει τον Απρίλιο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Βίτσας απάντησε το τυπικό "το θέμα μας απασχολεί", όπως είχε κάνει άλλωστε και πέρισυ και όπως είχαν κάνει άλλοι πέντε υπουργοί πριν από αυτόν.

Αναζητήσαμε τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή με το ίδιο θέμα και διαπιστώσαμε ότι λίγο πολύ οι απαντήσεις είναι ίδιες!

Επίλυση ωστόσο δεν έρχεται, παρά τις προσπάθειες έξι συνολικά υπουργών! Σίγουρα το θέμα δεν είναι το γεφύρι της Άρτας, άσχετα με το εάν πολλοί θέλουν να το καπηλευτούν και τάζουν στους ΕΜΘ επίλυση με δικές τους ενέργειες.

Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πέντε κυβερνήσεις. Οι ΕΜΘ έχουν λάβει  απαντήσεις από έξι διαφορετικούς υπουργούς. Το θέμα όμως παραμένει χωρίς λύση.

Ας δούμε ποιοι έχουν απαντήσει ότι επίκειται η λύση του θέματος


Ευάγγελος Βενιζέλος, 5 Οκτωβρίου 2010Γιάννης Ραγκούσης, 30 Δεκεμβρίου 2011
Πάνος Παναγιωτόπουλος 7 Αυγούστου 2012Πάνος Παναγιωτόπουλος 19 Δεκεμβρίου 2012
Φωτεινή Γεννηματά, 20 Ιουνίου 2014
Κωνσταντίνος-Ηρακλής Ήσυχος, 2 Απριλίου 2015

Δημήτριος Βίτσας, 20 Νοεμβρίου 2015
Δημήτριος Βίτσας, 14 Ιουνίου 2016

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ