Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ένας κομάντο των Ειδικών Δυνάμεων και της Αριστεράς απαντά στον Βαρουφάκη

29.01.2015 | 22:00
Το κείμενο φέρει την υπογραφή ενός απόστρατου Αντισυνταγματάρχη Ειδικών Δυνάμεων. Ο Νίκος Παπαναστάσης , απαντά με το κείμενό του στις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Ενεργός στα συνδικαλιστικά θέματα των απόστρατων και …δηλωμένος αριστερός στις τάξεις του ΚΚΕ ο Νίκος Παπαναστάσης όπως πάντα είναι καυστικός . Πάντα με την υπογραφή του:ΣΤΗ ΧΛΙΔΑ ΖΟΥΣΕΣ ΗΛΙΘΙΕ; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ.


Γράφει ο
Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης ε.α.Λιτότητα μας διαφήμιζε ο Α. Παπανδρέου, για να δούμε το φώς στο βάθος του τούνελ, σε λιτότητα μας προέτρεπε ο Σημίτης, για να προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά οικονομικά δεδομένα, λιτότητα επικαλούνταν ο Καραμανλής, λιτότητα ο Γ. Παπανδρέου, λιτότητα ο Σαμαράς, λιτότητα για να καλλιεργήσουν την ελπίδα για …. καλύτερες μέρες.

Λιτότητα τώρα μας «πουλάει» κι ο Τσίπρας μέσω …. Βαροιυφάκη. Ο εν λόγω, κατ’ επάγγελμα TV STAR κι από χόμπι οικονομολόγος, ….επιτέλους, ανακαλύπτει και μας ενημερώνει πομπωδώς, ότι οι «…Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά». Αν η άποψη αυτή δεν αποτελεί ένα τεράστιο μνημείο αμετροέπειας, θράσους κι απόλυτης έλλειψης σεβασμού απέναντι σε εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν κάτω απ’ το όριο της φτώχιας, τότε τι είναι; Πότε κατ’ επάγγελμα TV STAR κι από χόμπι οικονομολόγε Βαρουφάκη, ο Έλληνας έζησε μέσα στη χλίδα και τη σπατάλη; Μήπως όταν για να καλύψει τη ανάγκη του δικού του «κεραμιδιού», …υπέκυπτε στα «δελεαστικά» στεγαστικά δάνεια, «καρότο» απ’ το τραπεζικό σύστημα, αφού υποθήκευε ότι έχει και δεν έχει (μαστίγιο), κρύβοντάς του βέβαια, ότι μελλοντικά (ο σχεδιασμός πάντα υπήρχε), θα νομοθετούσαν τη σταδιακή δήμευση της ακίνητής του περιουσίας (ΕΝΦΙΑ); Μήπως όταν με τα επίσης «δελεαστικά» φοιτητοδάνεια, τον ανάγκαζαν να «συνδράμει» τη …. συνταγματική πρόβλεψη για δωρεάν παιδεία, επειδή όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Τουρλού) υποβάθμιζαν στοχευμένα, τη δημόσια παιδεία, πριμοδοτώντας την αντίστοιχη ιδιωτική και τη παραπαιδεία; Μήπως όταν για να διασφαλίσει βασικές υγειονομικές του ανάγκες, ουσιαστικά εκβιάζονταν να αγοράσει πανάκριβα ασφαλιστικά - νοσοκομειακά πακέτα, γιατί τόσο το Ε.Σ.Υ. όσο και τις περισσότερες ασφαλιστικές πρόνοιες που υπήρχαν, όλες μα όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Τουρλού), τις μετέτρεψαν σε κρουνούς μεταφοράς τεράστιων ασφαλιστικών πόρων (ιδρώτας των εργαζόμενων), στα χρηματοκιβώτια των εκλεκτών και φυσικά υποστηρικτών τους (Αποστολόπουλοι Κοντομηνάδες, Θεοχαράκιδες κλπ; Μήπως όταν την υποχρέωση του εργοδότη να εξασφαλίσει πέραν του χρόνου αλλά και των προϋποθέσεων (επίδομα άδειας), να σηκώσει λίγο το κεφάλι απ’ τη μίζερη καθημερινότητά του ο εργαζόμενος, του την πούλαγε δήθεν φτηνά και ύπουλα το τραπεζικό σύστημα, επιβαρύνοντας τον ίδιο, με τα λεγόμενα διακοποδάνεια;

Ναι, κατ’ επάγγελμα TV STAR κι από χόμπι οικονομολόγε Βαρουφάκη, τότε οι Έλληνες έζησαν στη «χλίδα». Μόνο που μέσα απ’ αυτή τη «χλίδα», το εγχώριο κι όχι μόνο τραπεζικό σύστημα, αδρά στηριζόμενο και χρηματοδοτούμενο απ’ τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εσύ και το κόμμα σου προσκυνάτε, υπήρξε και παραμένει το εργαλείο της μεγαλύτερης μαζικής ληστείας που έγινε, της λαϊκής περιουσίας. Ναι, κατ’ επάγγελμα TV STAR κι από χόμπι οικονομολόγε Βαρουφάκη, το λαό μας, φτωχό, η πολιτική των ελεημόνων ευρωπαίων ετέρων μας τον κατάντησε, λοβοτομημένο όμως ποτέ, Ευτυχώς, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ που γνωρίζουν πολύ καλά τη σημαίνει και πως ενεργεί η σοσιαλδημοκρατία. Ευτυχώς, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σκεπτόμενοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ που αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και δεν εκφράζονται απ’ τη πολιτική της Ε.Ε. Για τους υπόλοιπους …. «Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα». Φτηνό καύσιμο στη μηχανή του δικομματισμού τους (απαραίτητη συνθήκη της ες αεί στήριξης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας). Μετά το ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουν …. αντίσταση στηρίζοντας τη Ν.Δ. Σε μια δε έξαρση της «αγωνιστικότητάς» τους, μπορεί ενδιάμεσα να στηρίζουν και τους εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής και πάει λέγοντας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ