Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08.01.2013 | 09:31

Ένας στρατιώτης της Isaf νεκρός

Ανδρας που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού σκότωσε στρατιώτη της νατοϊκής δύναμης στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν

Ανδρας που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού σκότωσε στρατιώτη της νατοϊκής δύναμης στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, όπου έχουν τις βάσεις τους κυρίως αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημες πηγές.

Τουλάχιστον 63 μέλη της Isaf σκοτώθηκαν την περασμένη χρονιά στο Αφγανιστάν σε 47 "εκ των έσω" επιθέσεις, πλήττοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους αφγανούς και τους ξένους στρατιώτες, καθώς η νατοϊκή συμμαχία σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη χώρα μέχρι το τέλος του 2014, έχοντας μέχρι τότε μεταβιβάσει στις αφγανικές δυνάμεις την ευθύνη στον τομέα της ασφάλειας.

Πηγές των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι στην τελευταία επίθεση σκοτώθηκε ένας βρετανός στρατιώτης και έξι συνάδελφοί του τραυματίσθηκαν.

Η διοίκηση της Isaf ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης της νατοϊκής δύναμης σκοτώθηκε κατά την επίθεση από άνδρα που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού, χωρίς να αποκαλύψει την εθνικότητά του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ