Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενισχύουν δυνάμες οι Γερμανοί στο Μαλί

05.02.2014 | 00:16
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σχετικά με την αύξηση των ανδρών της στρατιωτικής δύναμης που έχει αποστείλει στο Μαλί από τους 180 στους 250 στρατιωτικούς, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει μια έγγραφη απόφαση στην εβδομαδιαία του συνεδρίαση, προσέθεσε η Φον ντερ Λάιεν κατά την διάρκεια επίσκεψής της σε κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων έξω από το Βερολίνο.


Οι λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη των πρόσθετων δυνάμεων στη χώρα αυτή της Αφρικής, η οποία συνεχίζει να πλήττεται από ανασφάλεια ένα χρόνο μετά την έναρξη μιας διεθνούς επιχείρησης εναντίον ενός ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος, θα γίνουν γνωστές σε «δύο ως τρεις εβδομάδες», εξήγησε η υπουργός.
Περίπου 100 Γερμανοί στρατιωτικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανεπτυγμένοι στο έδαφος του Μαλί, όπου συμβάλλουν στην εκπαίδευση των ένοπλων δυνάμεων της χώρας αυτής, στο πλαίσιο μιας αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Φον ντερ Λάιεν είχε κάνει γνωστό στα τέλη του Ιανουαρίου ότι η Γερμανία πρόκειται να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αφρική, ιδίως αποστέλλοντας περισσότερους εκπαιδευτές στο Μαλί και διαθέτοντας ένα Airbus με ιατρικά μέσα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για την υποστήριξη της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής Sangaris.

Καθώς οι κρίσεις έχουν πολλαπλασιαστεί στην Αφρική, η Γερμανία «δεν μπορεί να αποστρέφει το βλέμμα όταν δολοφονίες και βιασμοί γίνονται καθημερινά», είπε η Φον ντερ Λάιεν τονίζοντας ότι δεν πρόκειται παρά για «ανθρωπιστικούς λόγους» που η χώρα της θα μεγεθύνει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μαύρη Ήπειρο.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ είχε κάνει πρόσφατα δηλώσεις προς την ίδια κατεύθυνση, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής: η Μπούντεσβερ, είχε τονίσει, είναι ένας στρατός υπό τον έλεγχο του κοινοβουλίου, και οι βουλευτές λογοδοτούν στον πληθυσμό, ο οποίος στην πλειονότητά του τάσσεται εναντίον της εμπλοκής του γερμανικού στρατού σε ένοπλες συρράξεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ