Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Ενίσχυση της συνεργασίας Σερβίας - ΝΑΤΟ

05.06.2015 | 10:30
Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς συζήτησε, χθες, με τον πρέσβη Θρασύβουλο Σταματόπουλο, βοηθό Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, υπεύθυνο για τις Πολιτικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλεια, για τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας Σερβίας-ΝΑΤΟ, μέσω του προγράμματος "Συνεργασία για την Ειρήνη" (PfP) και την εφαρμογή του "Ατομικού Σχεδίου Εταιρικής Δράσης" (IPAP).

Οι κ.κ. Ντάτσιτς και Σταματόπουλος συζήτησαν, επίσης, για την κατάσταση στην περιοχή του Κοσόβου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας τόνισε ότι η υιοθέτηση του IPAP υπήρξε το πιο σημαντικό ποιοτικό βήμα στις σχέσεις Σερβίας-ΝΑΤΟ από την ένταξη του Βελιγραδίου στο πρόγραμμα PfP και σημείωσε πως η χώρα του είναι προσηλωμένη στην υλοποίησή του.

Η Σερβία εμμένει στη θέση της περί στρατιωτικής ουδετερότητας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχει χώρος για περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας στο πλαίσιο τoυ PfP καθώς και ότι έχει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

Μιλώντας για την πολύ καλή συνεργασία με την KFOR, ο κ. Ντάτσιτς υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ως εγγυήτρια της ασφάλειας και της εφαρμογής της Συμφωνίας των Βρυξελλών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ