Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενίσχυση τουρκικών δυνάμεων και λεηλασίες στη Συρία αναφέρουν οι Κούρδοι

14.10.2018 | 18:15
Κουρδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Άγκυρα έχουν υπό την κατοχή τους τις σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή Afrin στο βορειοδυτικό Αλέππο, ειδικά από το χωριό Maydan Akbas στην περιοχή Rajou έως την πόλη Azaz στο βόρειο Aleppo.

Στη συνέχεια, δήλωσαν ότι αυτές οι δυνάμεις προχώρησαν σε επιδρομές με σκοπό να λεηλατήσουν και να κλέψουν τρόφιμα και άλλα αγαθά, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει ανασκαφές και κλοπές ιστορικών αντικειμένων από τις περιοχές Maydanaki και Nabi Houri.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Salah Ibo, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Γεωργίας του Afrin, δήλωσε ότι η Άγκυρα σκοπεύει να κλέψει τα 100 εκατομμύρια γεωργικά προϊόντα κατοίκων της Afrin.

Επίσης, τα νέα του Hawar ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες του που συνδέονται με τον τουρκικό στρατό, έχουν ξεκινήσει έντονες συγκρούσεις στο χωριό Qajomo στην περιοχή Jandaris σχετικά με τη διανομή τεράστιων αποθεμάτων προϊόντων ελιάς.

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί πως περίπου 3.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε αρκετές παραμεθόριες περιοχές απέναντι από τη συριακή πόλη Tal Abyadh στιην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο στρατός απέδωσε περαιτέρω στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα συνοριακά χωριά δυτικά της συριακής πόλης Kobani στην επαρχία του Aleppo. Η εφημερίδα Hawar ανέφερε ότι μονάδες πυροβολικού χτύπησαν τα χωριά Ali Shar και al-Ziyarah κοντά στο Kobani.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πρόσφατα ότι ο στρατός θα ξεκινήσει τη λειτουργία μεγάλης κλίμακας κατά των Κούρδων στις ανατολικές όχθες του ποταμού Ευφράτη.

Πηγή: Farsnews  , Farsnews

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ