Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εννέα νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου του ΟΗΕ

20.04.2015 | 11:21
Δύο Κενυάτες και επτά Σομαλοί σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση εναντίον μικρού λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους του ΟΗΕ στη νότια περιοχή Γκαρόγουε, πρωτεύουσα της αυτόνομης σομαλικής περιφέρειας Πουντλάνδης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην είσοδο της βάσης του ΟΗΕ.

"Εκρηξη έπληξε το μικρό λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γκαρόγουε. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο Κενυάτες και επτά σομαλοί φρουροί", δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντι, αξιωματικός της αστυνομίας του Πούντλαντ από το σημείο της επίθεσης. "Πιστεύεται ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο λεωφορείο και πυροδοτήθηκε κοντά στις εγκαταστάσεις. Η βάση του ΟΗΕ δεν υπέστη ζημιές", πρόσθεσε.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά οι ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ της Σομαλίας, οι οποίοι ηττήθηκαν στο πεδίο από τη Δύναμη της Αφρικανικής Ενωσης που συνεπικουρεί τον εθνικό σομαλικό στρατό, έχουν πληθύνει τις επιθέσεις στη Σομαλία και τη γειτονική Κένυα.

Οι επιθέσεις τους στη Σομαλία έχουν ως στόχο κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημόσιους λειτουργούς, τις δυνάμεις του ΟΗΕ και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Το Σάββατο σκότωσαν έναν βουλευτή της Πουντλάνδης και χθες τρεις στρατιώτες της δύναμης του ΟΗΕ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ