Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

96,6% είπαν ναι για ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και απειλές "ολοκαυτώματος" - ΒΙΝΤΕΟ

17.03.2014 | 09:58
Η Κριμαία είναι και τυπικά ρωσική . Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter o φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ: «Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 96,6% υπέρ», έγραψε.

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί για να εγκρίνει επισήμως την υποψηφιότητα της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία, βάσει του δημοψηφίσματος αυτού το οποίο θεωρείται παράνομο από το Κίεβο και τη Δύση.

Το κλίμα ψυχρού πολέμου επέστρεψε. Ενδεικτικά τα όσα ακούστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή.


«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι ρεαλιστικά ικανή να μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ραδιενεργό τέφρα », δήλωσε ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Ντμίτρι Κισελιόφ στην εβδομαδιαία τηλεοπτική του εκπομπή και ενώ στο φόντο είχε βίντεο που έδειχνε ένα σύννεφο σαν μανιτάρι μετά από μια πυρηνική έκρηξη.

Αυτή ήταν η «απάντηση» του Κρεμλίνου ουσιαστικά στις απειλές των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, όπου με συντριπτικό ποσοστό έγινε δεκτή η ένωση με τη Ρωσία και η απόσχιση από την Ουκρανία.Το δημοψήφισμα έγινε, οι πολίτες της Κριμαίας αποφάσισαν να ενωθούν με τη Ρωσία και τώρα ξεκινά "αγώνας δρόμου" για να γίνει ο "γάμος" όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία εγκρίθηκε από το 96,6% των πολιτών που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

"Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 96,6% υπέρ!", έγραψε ο Αξιόνοφ. 

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί για να εγκρίνει επισήμως την υποψηφιότητα της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία.

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, με δεδομένη την αντίδραση των ΗΠΑ και της Ευρώπης στην απόσχιση της Κριμαίας από τη Ρωσία. 

Στόχος της Μόσχας είναι η ένωση να γίνει το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλής, η κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου θα υιοθετήσει νομοθεσία η οποία θα επιτρέπει στη νότια ουκρανική περιοχή της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσία "στο πολύ εγγύς μέλλον".

"Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία δείχνουν σαφώς πως οι κάτοικοι της Κριμαίας βλέπουν το μέλλον τους μόνον ως τμήμα της Ρωσίας", φέρεται να δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Δούμας Σεργκέι Νεβέροφ.

Αξιωματούχοι της Δούμας λένε πως η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας μπορεί να γίνει μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας, συγκεκριμένα βάσει ενός νόμου

"Περί της διαδικασίας για την υιοθέτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία και την εκπαίδευση νέων υποκειμένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας" που είχε ψηφισθεί το 2001, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

Η πρώτη αίτηση της Κριμαίας για να ενταχθεί στη Ρωσία θα σταλεί στον Πούτιν. Αν εγκριθεί, ο Πούτιν θα την διαβιβάσει στη συνέχεια στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, τα οποία θα επεξεργασθούν μια συνθήκη που θα υπογραφεί ανάμεσα στη Ρωσία και το νέο κράτος.
Βάσει της συνθήκης, μπορεί να ορισθεί μια μεταβατική περίοδος για την ολοκλήρωση του νέου υποκειμένου στα συστήματα της Ρωσίας, το οικονομικό, το δημοσιονομικό, το πιστωτικό και το νομικό.

Μετά την υπογραφή της, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρώσει τη συνθήκη. Μετά αυτή θα πρέπει να ψηφισθεί από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, τη Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

"Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα θέματα αυτά είτε στη Δούμα είτε στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε όλες τις απαιτούμενες νομικές αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο "Ροσίγια-24" ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ίλιας Ουμαχάνοφ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ